Cel mai ecologic vehicul de poliţie: Segway SE-3

Producătorul Segway este cunoscut pentru vehiculele sale cu două roţi care se pot echilibra automat. Iată, însă, că acest producător s-a gândit şi la forţele de ordine, pentru care a conceput un nou vehicul: cu trei roţi!

Micile vehicule Segway reprezintă un mod ecologic şi fun de a parcurge distanţe relativ scurte prin aglomeraţie fără a obosi. În plus, sistemul care menţine automat echilibrul acestui vehicul cu doar două roţi este de-a dreptul inedit. Segway oferă o gamă Patroller şi pentru forţele de ordine, fie că vorbim de poliţia locală sau de agenţii de ordine din mall-uri.

Dar iată că oficialii Segway consideră că există şi situaţii care necesită un vehicul mai bun. Iar acesta este noul Segway SE-3 Patroller, care are trei roţi (deci nu mai are nevoie de sistemul de auto-echilibrare). Beneficiind de o mai bună stabilitate şi de o platformă situată la înălţime mai mare, SE-3 Patroller asigură în primul rând o vizibilitate mai bună, fiind un punct de observaţie superior.

La fel ca vehiculele Segway cu doar două roţi, SE-3 Patroller nu are scaun, dar oferă mai multe spaţii de depozitare (trei torpedou-uri pentru diferite ustensile şi echipamente). Vehiculul mai este dotat standard cu faruri LED şi girofar, dar şi cu un computer de bord. Bateriile litiu-ion se pot încărca rapid de la orice sursă de 220V, iar viteza maximă de 24 km/h şi masa de 158 kg îi asigură o agilitate foarte bună.

Preţul în SUA este destul de mare: 11.990 USD (adică vreo 8.800 euro). Însă vehiculul nu se adresează clienţilor obişnuiţi, ci firmelor de pază sau chiar departamentelor de poliţie. În funcţie de interesul marelui public, cei de la Segway ar putea oferi şi o versiune civilă (care, în Europa, ar intra în concurenţă cu Renault Twizy, de exemplu).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.