China cere teste de siguranţă pentru maşinile electrice, după o serie de incendii

Autor: ProMotor 19 iun. 2019 Mașini electrice
China cere teste de siguranţă pentru maşinile electrice, după o serie de incendii

China cere constructorilor să efectueze verificări suplimentare modelelelor electrice, după o serie de incendii care au avut loc la maşini Tesla sau Nio, producând nelinişte cu privire la siguranţa oferită de ceea ce mulţi consideră a fi maşinile viitorului.

Companiile trebuie să verifice potenţiale riscuri la tablourile electrice, izolaţie, cabluri şi dispozitivele de încărcare, a anunţat Ministerul de tehnologie şi industrie din China. Constructorii trebuie să depună rezultatele verificărilor la autorităţi până la finalul lunii octombrie.

Cerinţa guvernului chinez a venit după o serie de incendii care au implicat maşinile electrice pe plan local. Nio – un start-up de maşini electrice din Beijing listat pe bursa Nasdaq care vrea să concureze Tesla, a anunţat că unul dintre crossover-urile sale ES8 a luat foc, aceasta fiind a treia maşina a acestui constructor implicată într-un astfel de eveniment în ultimele două luni.

Tesla a anunţat că investigează situaţia din aprilie, când un model de-al său a luat foc în Shanghai. Câteva săptămâni mai târziu, un alt model Tesla S a luat foc în Hong Kong.

Autorităţile chineze spun că verificările ar trebuie făcute şi la maşinile deja vândute, cu mare atenţie la cele cu grad mare de utilizare, precum taxiuri.

Maşinile electrice se bucură de succes în China

Maşinile electrice folosesc tot mai multe baterii cu litiu pentru a-şi extinde autonomia, pe măsură ce cererea de maşini electrice creşte. În China, un mix de subvenţii şi politici favorabile au impulsionat piaţa, iar vânzările de maşini electrice au depăşit 1 milion de exemplare în 2018. Acestă cerere puternică a atras o serie de constructori noi în piaţă.

În 2018, China a înregistrat peste 40 de incendii la maşini electrice, hibride şi plug-in hybrid.

China nu este singura ţară unde au loc astfel de incidente. Recent. Audi a anunţat că recheamă primul său model pur-electric vândut în SUA din cauza riscului de incediu. Există discuţii cu autorităţile germane pentru o potenţială campanie de rechemare şi în Europa.

Potrivit unui raport lansat în 2017 de autorităţile americane, maşinile electrice nu sunt mai predispuse la accidente sau incendii decât maşinile convenţionale, ba chiar ar putea sta mai bine la acest capitol, însă tehnologia bateriilor încă evoluează.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide