E oficial: Renault-Nissan vinde jumătate dintre maşinile electrice din lume

Alianţa Renault-Nissan anunţă atingerea pragului de 250.000 de vehicule electrice vândute până acum, în mai puţin de 5 ani. Ceea ce, pentru nişa maşinilor electrice, este un rezultat remarcabil. Dar asta nu este totul: ştiţi de când au început Renault, respectiv Nissan să fabrice maşini electrice, de fapt?

E oficial: Renault-Nissan vinde jumătate dintre maşinile electrice din lume E oficial: Renault-Nissan vinde jumătate dintre maşinile electrice din lume

Un sfert de milion de maşini electrice a vândut până acum Alianţa Renault-Nissan, care astfel rămâne liderul pieţei de maşini electrice. Cel mai vândut model cu propulsie electrică din lume rămâne Nissan Leaf (cu peste 180.000 de exemplare), iar în Europa peste un sfert din maşinile electrice poartă emblema Renault, ZOE fiind cel mai popular.

Tot Alianţa Renault-Nissan are şi cea mai mare gamă de vehicule electrice în acest moment: Nissan Leaf, Nissan e-NV200, Renault ZOE, Renault Kangoo Z.E., Renault Twizy şi Samsung SM3 Z.E., iar în ianuarie-mai 2015 creşterea vânzărilor s-a cifrat la 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Carlos Ghosn, stăpânul EV-urilor

 

Însă şi mai interesant este faptul că atât Renault, cât şi Nissan au tatonat tehnologia propulsiei electrice de acum multe decenii. De exemplu, ştiaţi că Renault a construit încă din 1924 un autobuz electric? Sau că Nissan a realizat prima sa maşină electrică încă din timpul celui de-al doilea război mondial?

Mai multe informaţii despre istoria propulsiei electrice a celor două companii aflaţi din următorul infografic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.