ECOSHELL va fi maşina electrică reciclabilă 100% a viitorului apropiat

Ce aţi spune de o maşină electrică, realizată exclusiv din materiale ecologice şi reciclabile, un proiect care promite să schimbe radical modul de percepţie a transportului urban eco 100%?

ECOSHELL va fi maşina electrică reciclabilă 100% a viitorului apropiat ECOSHELL va fi maşina electrică reciclabilă 100% a viitorului apropiat

Consorţiul ECOSHELL (fără legătură cu Shell, compania petrolieră...) este format din companii şi instituţii din Spania, Franţa, Marea Britanie, Finlanda şi Germania, care lucrează intensiv la dezvoltarea unei maşini complet ecologice.

Ceea ce înseamnă în primul rând folosirea unor materiale 100% ecologice şi reciclabile, precum fibrele naturale sau bio-răşinile, care presupun şi regândirea structurii unui astfel de automobil. De asemenea, consorţiul are în vedere şi dezvoltarea de materiale noi şi inovative, 100% ecologice şi reciclabile, care să intre în componenţa maşinii.

Da, o maşină poate fi făcută şi din altceva decât fier şi plastic

Nu doar atât: consorţiul ECOSHELL lucrează intensiv şi la o linie de producţie 100% ecologică, fără impact negativ asupra mediului, ceea ce presupune şi o adaptare ulterioară a normelor europene privind industrializarea.

Noua maşină ar urma să aibă o masă proprie de numai 400 kg, iar consumul de energie nu ar trebui să depăşească 4,83 kWh, ceea ce asigură o autonomie maximă de 120 km şi o viteză maximă de 110 km/h, suficient pentru mobilitatea urbană.

Maşina 100% eco va fi utilă. Design sau sportivitate, pa!

De remarcat faptul că în acest proiect nu este implicat niciun producător auto, consorţiul de firme neavând deocamdată în plan asocierea cu vreun constructor cunoscut. Rămâne de văzut care va fi viitorul aşa-numitei ”maşini electrice a UE”, care are şanse să schimbe serios modul de construcţie şi de proiectare al maşinilor în viitorul apropiat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.