ECOSHELL va fi maşina electrică reciclabilă 100% a viitorului apropiat

Autor: Oraan Mărculescu 02 apr. 2014 Mașini electrice

Consorţiul ECOSHELL (fără legătură cu Shell, compania petrolieră…) este format din companii şi instituţii din Spania, Franţa, Marea Britanie, Finlanda şi Germania, care lucrează intensiv la dezvoltarea unei maşini complet ecologice.

Ceea ce înseamnă în primul rând folosirea unor materiale 100% ecologice şi reciclabile, precum fibrele naturale sau bio-răşinile, care presupun şi regândirea structurii unui astfel de automobil. De asemenea, consorţiul are în vedere şi dezvoltarea de materiale noi şi inovative, 100% ecologice şi reciclabile, care să intre în componenţa maşinii.

Da, o maşină poate fi făcută şi din altceva decât fier şi plastic

Nu doar atât: consorţiul ECOSHELL lucrează intensiv şi la o linie de producţie 100% ecologică, fără impact negativ asupra mediului, ceea ce presupune şi o adaptare ulterioară a normelor europene privind industrializarea.

Noua maşină ar urma să aibă o masă proprie de numai 400 kg, iar consumul de energie nu ar trebui să depăşească 4,83 kWh, ceea ce asigură o autonomie maximă de 120 km şi o viteză maximă de 110 km/h, suficient pentru mobilitatea urbană.

Maşina 100% eco va fi utilă. Design sau sportivitate, pa!

De remarcat faptul că în acest proiect nu este implicat niciun producător auto, consorţiul de firme neavând deocamdată în plan asocierea cu vreun constructor cunoscut. Rămâne de văzut care va fi viitorul aşa-numitei ”maşini electrice a UE”, care are şanse să schimbe serios modul de construcţie şi de proiectare al maşinilor în viitorul apropiat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide