Este BMW 740e cea mai eco limuzină de lux a momentului?

Noua generaţie BMW Seria 7 va oferi şi o variantă plug-in hybrid, 740e. Care, pentru început, va intra în concurenţă directă cu versiuni similare ale lui Mercedes-Benz S-Class şi Porsche Panamera. Dar şi cu Tesla Model S. Ce spuneţi, ce maşină de lux ar trebui să aleagă un milionar eco?

Este BMW 740e cea mai eco limuzină de lux a momentului? Este BMW 740e cea mai eco limuzină de lux a momentului?

Noul BMW Seria 7 este cel mai proaspăt model din clasa limuzinelor de lux, având o misiune foarte grea: aceea de a-i face ”zile fripte” lui Mercedes-Benz S-Class, care s-a instalat confortabil în poziţia de lider al acestui segment pretenţios, din care mai fac parte Audi A8, Jaguar XJ sau Porsche Panamera.

O comparaţie obiectivă între BMW Seria 7 şi rivali este greu de făcut, deoarece gusturile variază extrem de mult. Ce-ar fi, însă, să ne concentrăm atenţia pe caracterul eco al acestor limuzine - adică să vedem care sunt cele mai eco limuzine de lux care pot fi cumpărate în acest moment.

BMW 740e are o autonomie electrică de 40 km, iar consumul de carburant este de numai 2,1 litri/100 km. Suficient pentru a fi declarat regele limuzinelor eco?

 

Noua modă, pe care constructorii încep să o adopte unul după altul, este cea a propulsiei alternative de tipul plug-in hibrid, care permite încărcarea bateriilor şi de la o sursă externă de curent electric, fapt ce asigură o autonomie în regim strict electric de câteva zeci de kilometri - cel puţin în teorie.

Aşa încât comparaţia se reduce la trei versiuni: BMW 740e, Mercedes-Benz S 500 e şi Porsche Panamera S E-Hybrid. La care adăugăm şi cea mai cunoscută limuzină eco a momentului, Tesla Model S.

Cum se compară aceste 4 modele şi care sunt avantajele fiecăruia, vedeţi în tabelul din Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.