Există o soluţie pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil. Şi arată aşa

Iubitori ai cifrelor mici de consum de combustibil, experţii vă pregătesc o surpriză: o tehnologie care influenţează puternic consumul de carburant. Ia spuneţi, vă plac gropiţele...?

Există o soluţie pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil. Şi arată aşa Există o soluţie pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil. Şi arată aşa

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) lucrează la un material care are capacitatea de a se metamorfoza, căpătând, la comandă, „gropiţe” asemănătoare celor de pe mingile de golf. De fapt, prima aplicaţie, numită smorph, este chiar o minge care se „stafideşte” la comandă. Iată aici un mic GIF care îţi arată cum anume funcţionează smorph:

Dacă încă te întrebi care ar putea fi legătura dintre mingile de golf, stafidele şi maşina ta (în afară de faptul că poţi avea în maşină mingi de golf şi stafide în acelaşi timp), iată aici o explicaţie simplă: motivul pentru care mingile de golf au acele mici cavităţi este acela că asigură mai multă aerodinamică sferei.

Şi, da, principiul funcţionează şi în cazul maşinilor, Distrugătorii de Mituri confirmând ipoteza iniţial hilară. 

Gropiţele te fac cu 11% mai econom şi cu 35% mai drăgălaş

Există o cale lungă de la biluţa pe care o au ei acum în laborator până la o maşină la scara 1:1, însă... există! Adică s-ar putea ca în câţiva ani vânzătorul să te întrebe dacă doreşti să bifezi şi „tehnologia bilă de golf” în lista de opţionale pentru maşina ta. Ai face-o?

Surse: Wired, Discovery

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.