Hibridul chinezesc BYD Qin va ajunge şi în Europa

Chinezii de la BYD au planuri mari cu proaspăt lansatul sedan Qin, care după debutul pe piaţa chineză ţinteşte spre vest, către piaţa europeană.

Hibridul chinezesc BYD Qin va ajunge şi în Europa Hibridul chinezesc BYD Qin va ajunge şi în Europa

Recent intrat pe piaţa auto din China, sedanul hibrid Qin primeşte o fişă tehnică destul de interesantă. Conform constructorului chinez, berlina este propulsată de un ansamblu format dintr-un motor termic pe benzină, de 1,5 l, şi o pereche de motoare electrice. Puterea totală oferită este de 291 CP, iar cuplul maxim atinge valoarea de 479 Nm (specificaţii pentru piaţa din China).

Totul arată bine pe hârtie, mai ales că BYD Qin promite o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde, motiv pentru care chinezii şi-au permis să "arunce" maşina într-o liniuţă în care a bătut opt sportive. Oarecum.

Acceleraţie şi performanţe de ghepard? Rămâne de văzut.

În altă ordine de idei, chinezii mai spun că hibridul consumă doar doar 1,6 l/100 km, poate atinge o viteză maximă de 185 km/h şi oferă o autonomie de 70 km în modul full electric. 

Este foarte probabil ca pentru piaţa din Europa, sedanul să fie prezentat sub un alt nume. Preţurile pentru care poate fi achiziţionată berlina hibridă în China variază între 23.725 şi 26.225 de euro.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.