Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat

Propulsia cu hidrogen este tentantă nu doar pentru domeniul auto, ci şi pentru biciclete. Iar Hy-Cycle vine cu nişte argumente de mare interes pentru producătorii auto.

Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat Hy-Cycle e bicicleta cu hidrogen pentru traficul urban aglomerat

Bicicleta Hy-Cycle e, deocamdată, un prototip dezvoltat de australienii de la Universitatea New South Wales (Australia), dar vine cu inovaţii demne de luat în seamă.

În primul rând, este vorba despre modalitatea avansată de stocare a hidrogenului - aşa cum se vede şi în imagine, în canistra de numai 2,5 kg sunt 100 de litri de hidrogen sub formă gazoasă. Acest lucru e posibil datorită unui material pe bază de boro-hidruri, 50 de grame din acesta suplinind necesitatea utilizării a unui kilogram de hidruri metalice (de atât este nevoie actualmente în domeniul auto pentru stocarea a 100 de litri de hidrogen).

Profesori şi studenţi australieni au găsit o soluţie de-a dreptul revoluţionară pentru stocarea hidrogenului. Ceea ce sigur va capta interesul producătorilor auto

 

Hidrogenul din canistră ajunge într-un foarte compact sistem fuel-cell, situat sub scaunul bicicletei, iar curentul produs aici alimentează o baterie cu gabarit foarte redus, autonomia totală asigurată bicicletei ridicându-se la 125 km, mult peste ceea ce oferă bicicletele electrice actuale.

De ce au conceput australienii această bicicletă Hy-Cycle? Vedeţi în video-ul din Ecoprofit.ro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.