În Georgia se va deschide în curând o uzină de maşini electrice. Aici se vor fabrica 40.000 de maşini electrice pe an – VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 iul. 2019 Mașini electrice

Premieră pentru regiunea Caucazului de Sud. În oraşul Kutaisi, al doilea ca mărime din Georgia. se va deschide în curând o fabrică de maşini electrice.

O companie georgiană privată şi un grup chinez (cel mai mare producător de automobile electrice din lume) îşi vor uni forţele pentru a construi o uzină în afara oraşului Kutaisi.

Proiectul este susţinut de guvernul georgian şi va include deschiderea unei linii de producţie a maşinilor electrice. Aceasta va fi urmată de construcţia de instalaţii de vopsire şi sudare, precum şi de o fabrică de panouri solare. Primele maşini electrice vor fi fabricate în Georgia până în 2020, anunţă euronews.com

Capacitatea intreprinderii va fi de 40.000 de maşini electrice pe an, iar iniţial vor fi fabricate patru modele de maşini electrice. Cel puţin jumătate dintre ele sunt destinate piaţei interne.

Kutaisi va deveni în curând unul şi dintre cele mai noi oraşe din lume care oferă servicii de car sharing cu maşini electrice. Anunţul a fost făcut de premierul georgian Mamuka Bakhtadze.

„Această fabrică va deschide un nou capitol în istoria noastră economică. Aceasta ne va ajuta să ne reformăm economia prin crearea a peste 2.000 de locuri de muncă şi – în acelaşi timp – ne va ajuta să ne creştem potenţialul de export”.

Pentru guvern, acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu de transformare a economiei ţării într-o economie mai „ecologică”. De asemenea, va promova dezvoltarea industriei auto din Georgia.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide