În Georgia se va deschide în curând o uzină de maşini electrice. Aici se vor fabrica 40.000 de maşini electrice pe an - VIDEO

Capacitatea intreprinderii va fi de 40.000 de maşini electrice pe an.

În Georgia se va deschide în curând o uzină de maşini electrice. Aici se vor fabrica 40.000 de maşini electrice pe an - VIDEO În Georgia se va deschide în curând o uzină de maşini electrice. Aici se vor fabrica 40.000 de maşini electrice pe an - VIDEO

Premieră pentru regiunea Caucazului de Sud. În oraşul Kutaisi, al doilea ca mărime din Georgia. se va deschide în curând o fabrică de maşini electrice.

O companie georgiană privată şi un grup chinez (cel mai mare producător de automobile electrice din lume) îşi vor uni forţele pentru a construi o uzină în afara oraşului Kutaisi.

Proiectul este susţinut de guvernul georgian şi va include deschiderea unei linii de producţie a maşinilor electrice. Aceasta va fi urmată de construcţia de instalaţii de vopsire şi sudare, precum şi de o fabrică de panouri solare. Primele maşini electrice vor fi fabricate în Georgia până în 2020, anunţă euronews.com

Capacitatea intreprinderii va fi de 40.000 de maşini electrice pe an, iar iniţial vor fi fabricate patru modele de maşini electrice. Cel puţin jumătate dintre ele sunt destinate piaţei interne.

Kutaisi va deveni în curând unul şi dintre cele mai noi oraşe din lume care oferă servicii de car sharing cu maşini electrice. Anunţul a fost făcut de premierul georgian Mamuka Bakhtadze.

„Această fabrică va deschide un nou capitol în istoria noastră economică. Aceasta ne va ajuta să ne reformăm economia prin crearea a peste 2.000 de locuri de muncă şi - în acelaşi timp - ne va ajuta să ne creştem potenţialul de export".

Pentru guvern, acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu de transformare a economiei ţării într-o economie mai „ecologică”. De asemenea, va promova dezvoltarea industriei auto din Georgia.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.