Investiţie de 10 milioane de dolari în producţia de baterii pentru BMW X5 plug-in hybrid

Autor: Marius Vişan acum 4 luni Mașini electrice

Uzina BMW Group din Spartanburg, statul Carolina de Sud, şi-a dublat capacitatea de producţie a bateriilor de înaltă tensiune. Propria facilitate de baterii a uzinei produce acum noile baterii de generaţia a patra. Acestea sunt destinate pentru modelele plug-in hybrid ale noului BMW X5 şi ale viitorului BMW X3, produse tot la Spartanburg.

Noua linie de asamblare va putea produce diferite tipuri de baterii din cea de-a patra generaţie pentru a servici gama în expansiune de automobile electrificate. Aceste baterii se bazează pe noul concept de tehnologie care le îmbunătăţeşte suplimentar performanţele.

„Producem baterii la uzina din Spartanburg încă din 2015 – ceea ce face ca BMW Group să fie un pionier pentru mobilitatea electrică în SUA”, a declarat Knudt Flor, preşedinte şi director executiv BMW Manufacturing, Co., LLC. În ultimii patru ani, echipa de asamblare a bateriilor de la uzină a produs, în total peste 45.000 de baterii.

Investiţii suplimentare în producţia modelelor BMW X5 şi BMW X3 plug-in hybrid

Între 2015 şi 2018, uzina BMW Group din Spartanburg a produs primele automobile plug-in hybrid de serie, BMW X5 xDrive40e, pentru marca BMW. Producţia noului BMW X5 xDrive45e va începe în august 2019; producţia BMW X3 xDrive30e va demara în decembrie.

De la începutul anului, BMW Group a investit alte 10 milioane de dolari în producţia modelelor plug-in hybrid. 225 de lucrători suplimentari în asamblare au primit pregătire în producţia de automobile electrificate, adăugându-se angajaţilor calificaţi existenţi deja în uzină.

 Comentarii
Inchide