Japonezii au creat maşina amfibie…electrică

Autor: Adrian Mihălţianu 27 mart. 2014 Mașini electrice

Concept One este numele ales de constructorul japonez Fomm pentru modelul electric despre care spun că este cel mai mic vehicul electric cu patru locuri din lume. Nimic spectaculos până acum, doar că prototipul prezintă şi calităţi de vehicul amfibiu.

Eu ar trebui să vă scot din mijlocul unei inundaţii. Teoretic…

Mai exact, acesta este proiectat să se poată deplasa pe apă doar atunci când este imperios necesar, ca de exemplu în cazul unei inundaţii. Asta înseamnă că prototipul Concept One nu este un vehicul amfibiu în adevăratul sens al cuvântul, ci varianta flotabilităţii este doar o funcţie de urgenţă.

Energia se stochează sub scaune…

Concept One cântăreşte doar 460 de kg şi măsoară 2,5 metri lungime şi 1,3 metri lăţime, iar propulsia este realizată prin intermediul a două motoare electrice amplasate în roţile din faţă. Fiecare propulsor oferă o putere de 5kW şi un cuplu maxim de 280 Nm, în timp ce şoferul manevrează vehiculul cu un ghidon de motocicletă integrat în bord.

…şi este controlată cu acest ghidon.

Nu putem spune în acest moment dacă proiectul se va materializa, însă vă putem cere părerea. Are sens un asemenea vehicul electric semi-amfibiu?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide