Japonezii au creat maşina amfibie...electrică

Apa şi electricitatea nu formează cea mai potrivită combinaţie, dar cum să le explici acest lucru japonezilor care au creat primul model electric capabil să se deplaseze pe apă?

Japonezii au creat maşina amfibie...electrică Japonezii au creat maşina amfibie...electrică

Concept One este numele ales de constructorul japonez Fomm pentru modelul electric despre care spun că este cel mai mic vehicul electric cu patru locuri din lume. Nimic spectaculos până acum, doar că prototipul prezintă şi calităţi de vehicul amfibiu.

Eu ar trebui să vă scot din mijlocul unei inundaţii. Teoretic...

Mai exact, acesta este proiectat să se poată deplasa pe apă doar atunci când este imperios necesar, ca de exemplu în cazul unei inundaţii. Asta înseamnă că prototipul Concept One nu este un vehicul amfibiu în adevăratul sens al cuvântul, ci varianta flotabilităţii este doar o funcţie de urgenţă.

Energia se stochează sub scaune...

Concept One cântăreşte doar 460 de kg şi măsoară 2,5 metri lungime şi 1,3 metri lăţime, iar propulsia este realizată prin intermediul a două motoare electrice amplasate în roţile din faţă. Fiecare propulsor oferă o putere de 5kW şi un cuplu maxim de 280 Nm, în timp ce şoferul manevrează vehiculul cu un ghidon de motocicletă integrat în bord.

...şi este controlată cu acest ghidon.

Nu putem spune în acest moment dacă proiectul se va materializa, însă vă putem cere părerea. Are sens un asemenea vehicul electric semi-amfibiu?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.