Kia va prezenta la Geneva facelift-ul modelelor Niro Hybrid şi Niro Plug-in Hybrid

Autor: ProMotor 28 feb. 2019 Mașini electrice

Kia a adus o serie de îmbunătăţiri gamei Niro, cea mai bine vândută familie de cross-overe electrice a sa. Modelele Hybrid şi Plug-in Hybrid cu facelift îşi vor face debutul global pe 5 martie 2019, la Salonul Auto de la Geneva.

Pentru 2019, cele două modele vin cu un nou design exterior şi interior. Modelele Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid dispun de asemenea de sistemul telematic avansat UVO CONNECT, care aduce o funcţionalitate suplimentară de conectivitate a automobilului.

Niro îşi păstrează designul distinct şi grila tip “tiger-nose”, noile bare de protecţie din faţă şi din spate îi conferă un aspect mai hotărât şi o atitudine mai dinamică pe drum. Proiectoarele standard au fost redesenate, încorporând designul unic de tip ‘ice-cube’ Kia, în timp ce cumpărătorii pot alege blocurile optice full LED, oferite opţional. 

În interior, Kia a introdus o serie de elemente vizuale şi materiale îmbunătăţite, creând astfel o atmosferă de clasă superioară şi o îmbunătăţire a calităţii cabinei. De asemenea este disponibil un nou display central, opţional, de 10.25 inch, de tip TFT-LCD, şi un display TFT Supervision de 7 inch pentru ceasurile de bord. Automobilul este echipat cu un sistem de infotainment de tip touchscreen de 8 inch, în timp ce un display TFT de 4.2 inch este prevăzut în echiparea standard.

Gama îmbunătăţită Niro beneficiază de introducerea unor tehnologii de siguranţă activă noi pentru asistenţa şoferului. Deja disponibile cu Smart Cruise Control, modelele Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid sunt dotate acum cu funcţionalitatea suplimentară Stop & Go. Tehnologia Smart Cruise Control cu sistemul Stop & Go urmăreşte automobilul din faţă şi poate opri complet modelul Niro dacă traficul se opreşte, acesta putându-şi relua viteza pe măsură ce automobilul din faţă îşi reia deplasarea.

Tehnologia autonomă de nivel 2, Lane Following Assist (Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii de rulare), este de asemenea disponibilă. La capitolul siguranţă Niro dispune de o gamă cuprinzătoare de tehnologii active de siguranţă. În funcţie de versiunea de echipare, aceasta cuprinde Forward Collision-avoidance Assist (Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale), Lane Keeping Assist (Sistemul de asistare a păstrării benzii de rulare), Driver Attention Warning (Sistemul de monitorizare şi avertizare atenţie şofer), High Beam Assist (Sistemul de asistenţă pentru faza lungă), Blind-spot Collision Warning (Sistemul de detectare a coliziunii în punctul mort), Rear Cross-traffic Collision Warning, şi Intelligent Speed Limit Warning (Sistemul inteligent de avertizare a lim-itei de viteză), în completarea frânei de parcare electronică şi a frânelor spate mai mari.

Niro este propulsat de un motor de 1.6 litri GDi (injecţie directă benzină), cuplat fie la un pachet de baterii de 1.56 kWh lithium-ion polymer (modelele Niro Hybrid) sau la pachetul de baterii de 8.9 kWh (pentru modelele Plug-in Hybrid). Niro Plug-in Hybrid poate atinge o autonomie de 65 km în oraş, sau de 49 km, conform ciclului combinat WLTP.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide