Noul Kia e-Niro are sistem de propulsie 100% electric şi zero emisii

Autor: ProMotor 08 apr. 2019 Mașini electrice

Cu o autonomie de 455 kilometri, noul Kia e-Niro este primul Crossover Utility Vehicle 100% electric produs de Kia. Acesta se diferenţiază de modelele existente Niro Hybrid şi Niro Plug-in-Hybrid printr-o serie de elemente de design exclusive. Grila sa „nas-de-tigru” cu aspect aerodinamic şi futurist, dispune de un port de încărcare integrat şi poartă logo-ul Niro gravat. Noul model este disponibil în opt culori exterioare moderne – o paletă de nuanţe îndrăzneţe sau mai neutre care subliniază designul eco al automobilului.

De asemenea, interiorul se diferenţiază de cel al celorlalte modele Niro printr-o serie de caracteristici şi elemente de design noi. Designul consolei centrale reprezintă cea mai mare schimbare pentru e-Niro. Din moment ce nu a fost nevoie de un schimbător de viteze tradiţional acesta a fost înlocuit cu un nou schimbător de viteze shift-by-wire cu selector rotativ. 

Sistemul infotainment touchscreen de 8.0 inch rămâne în centrul planşei de bord, dar a fost modificat pentru a oferi o serie de elemente specifice automobilelor EV. Noul sistem infotainment permite proprietarilor să localizeze staţiile de încărcare din apropiere şi monitorizează nivelul de încărcare al bateriei şi distanţa pe care o mai poate parcurge automobilul. 

Autonomie de 455 kilometri de la sistemul de propulsie complet electric de ultimă generaţie

Kia e-Niro a fost proiectat pentru a îmbina designul unui crossover cu călătoriile pe distanţe lungi, cu zero emisii.

În Europa, e-Niro va fi echipat cu pachetul de baterii litiu-ion polymer de 64 kWh. Conform ciclului combinat WLTP, oferă o autonomie mai mare de 455 kilometri cu o singură încărcare cu zero emisii CO2 . Conform standardelor WLTP, în ciclul urban, e-Niro este capabil de a parcurge până la 615 km. Cumpărătorii pot opta pentru pachetul de baterii litiu-ion de 39.2 kWh ce oferă o autonomie de până la 289 kilometri cu o singură încărcare, conform ciclului combinat WLTP. Conectat la un încărcator rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie de doar 42 minute pentru încărcarea bateriei de la 20% la 80%.

Modelele echipate cu pachetul de baterii de 64 kWh destinat deplasărilor lungi sunt cuplate la un motor de 150 kW (204 CP), ce oferă un cuplu de 395 Nm, permiţând noului e-Niro să accelereze de la 0 la 100 kmh în doar 7.8 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 KWh este cuplat la un motor de 100 kW (136 CP), ce oferă un cuplu de 395 Nm şi propulsează automobilul în 9.8 secunde de la plecarea de pe loc şi până la 100 kmh. La fel ca şi variantele Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid, noul model electric dispune de tracţiune a roţilor din faţă.

e-Niro este echipat standard cu sistemul de management al controlului stabilităţii – Vehicle Stability Management (VSM). Alte sisteme de siguranţă disponibile pe noul e-Niro includ sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision Warning with Forward Collision-Avoidance Assist), Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul de asistenţă pentru faza lungă (High Beam Assist), sistemul de monitorizare şi avertizare a atenţiei şoferului (Driver Attention Warning) şi sistemul avansat de păstrare a benzii de rulare (Lane Following Assist). 

Noul Kia e-Niro este produs la fabrica Kia din Hwasung, Coreea de Sud. 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide