Noul vehicul electric urban Honda va fi prezentat în premieră la Geneva, iar producţia va începe anul acesta – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 27 feb. 2019 Mașini electrice

Noul vehicul electric urban Honda va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva din 2019, sub forma modelului Honda E Prototype. Acest nou model este derivat din conceptul Urban EV 2017, apreciat la nivel internaţional, şi este o parte esenţială a strategiei Honda „Electric Vision” pentru regiunea europeană.

Design exterior simplu şi distinctiv

Noul Honda E Prototype a fost proiectat cu accent pe funcţionalitate şi scop, cu o simplitate a design-ului şi o personalitate cu adevărat unică. Contururile caroseriei pornesc de la capotă către parbrizul panoramic, pentru a crea o suprafaţă continuă ce se extinde deasupra pasagerilor din faţă. Îmbunătăţind performanţele aerodinamice, stâlpii A sunt amplasaţi la acelaşi nivel cu geamul, pentru a contribui la o călătorie silenţioasă şi rafinată.

Elementele de design includ mânerele uşilor de tip „pop out” şi camerele compacte ce înlocuiesc oglinzile tradiţionale laterale. Atât mânerele uşilor cât şi sistemul de oglinzi cu cameră video sunt dotări unice pentru un vehicul din această clasă. Portul de încărcare avansat al maşinii este integrat central în capotă pentru a fi uşor de utilizat din ambele părţi ale maşinii, cu lumină LED vizibilă prin capacul de sticlă pentru a semnaliza starea de încărcare a bateriei şi a oferi un aspect primitor.

Panourile negre faţă/ spate cu profile concave inedite sunt elemente de design definitorii. Atenţia unică şi exigentă la detaliile grupurilor optice rotunde contribuie la design-ul simplu şi curat şi defineşte „faţa umană” a Honda E Prototype.

Sub caroserie se află o platformă complet nouă, proiectată special pentru sistemul EV, ce permite proporţii compacte în timp ce ampatamentul relativ lung, ecartamentul lat şi consola faţă scurtă facilitează manevrabilitatea urbană excepţională şi experienţa dinamică de condus. Postura joasă, robustă – accentuată de arcurile evazate ale roţilor ce adăpostesc anvelopele largi – conferă un accent dinamic design-ului exterior simplu şi curat.

Interior contemporan cu tehnologie avansată

Interiorul spaţios cu o estetică minimalistă modernă creează o ambianţă relaxată pentru ocupanţi. Pentru a menţine pasagerii angajaţi cu stilul lor de viaţă interconectat, display-ul orizontal dublu, intuitiv şi personalizabil oferă o gamă largă de aplicaţii inteligente şi servicii. Această interfaţă sofisticată de ultimă generaţie a fost concepută pentru utilitate maximă şi face ca maşina să nu mai fie un simplu mijloc de transport, ci o parte integrată pe deplin în viaţa de zi cu zi modernă.

Gama de ajutoare digitale de ultimă generaţie este prezentă alături de multe dintre comenzile de confort şi infotainment ale maşinii, pentru facilitarea multi-tasking-ului şi navigarea simplă prin meniu. Ecranele ce afişează imaginile din spate transmise de către sistemul Camera Mirror System sunt integrate la ambele capete al tabloului de bord, poziţionate ergonomic pentru a asigura un unghi natural de vizionare pentru şofer. Autovehiculul are, de asemenea, o cameră digitală pentru mers înapoi, lucru ce măreşte câmpul vizual al şoferului.

Sportiv şi eficient pentru utilizare urbană

Prima maşină compacta Honda pe o platforma dedicata EV oferă un amestec de eficienţă, performanţă şi utlitate, perfect pentru mediile urbane. Honda E Prototype va oferi o autonomie de peste 200 km şi o funcţionalitate de încărcare „rapidă” a bateriei de 80% în 30 de minute, lucru ce o face ideală pentru transportul de zi cu zi. Folosind motorul electric pentru a angrena roţile punţii spate, dinamica noului model se concentreaza pe livrarea unei experineţe captivante şi performanţele de ultimă generaţie.

Honda E Prototype va fi prezentat pe 5 martie la Salonul Auto de la Geneva. Producţia de vehicule electrice urbane compacte Honda va începe în cursul acestui an.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide