Nu e copie chinezească de smart ForTwo electric. E o caricatură de maşină electrică, dar foarte ieftină!

Până şi denumirea acestei maşinuţe sună comic, dacă o rostiţi cu voce tare: Zhi Dou D2 EV. Însă preţul foarte mic s-ar putea să vă lase cu gura căscată. Nu ne credeţi?

Nu e copie chinezească de smart ForTwo electric. E o caricatură de maşină electrică, dar foarte ieftină! Nu e copie chinezească de smart ForTwo electric. E o caricatură de maşină electrică, dar foarte ieftină!

Aşadar, Zhi Dou D2 EV este o maşină electrică ”Made in China” cu dimensiuni similare cu ale unui smart ForTwo electric: lungime de 2,76 metri, lăţime de 1,54 metri şi înălţime de 1,55 metri, ampatamentul de 1,76 metri lăsând spaţiu pentru o banchetă potrivită pentru doi bebeluşi, dar şi pentru un portbagaj minuscul, în care se pot transporta scutecele bebeluşilor...

Din punct de vedere tehnic, Zhi Dou D2 EV stă mai bine decât un Renault Twizy: motorul electric dezvoltă ”impresionanta” putere de 24 CP (faţă de 17 CP la cel mai puternic Twizy), iar viteza maximă este de 88 km/h (cu 8 km/h mai mult decât cvadriciclul francezilor). Asta în timp ce autonomia maximă teoretică este anunţată ca fiind de 180 km. Dar o valoare mai realistă este undeva în jurul a 120 km...

Zhi Dou D2 EV se vrea un fel de medie aritmetică între un smart ForTwo electric şi un Renault Twizy...

 

Ok, cum rămâne cu preţul lui Zhi Dou D2 EV? Ei bine, preţul de listă se cifrează la aproape 160.000 yuan, ceea ce s-ar traduce în circa 23.000 de euro. Da, ştim, douăzeci-şi-trei-de-mii-de-euro numai ieftin nu înseamnă. Însă subvenţiile acordate maşinilor electrice în China sunt mai mult decât generoase.

Aşa încât preţul scade cu peste 60%, iar Zhi Dou D2 EV devine foarte tentantă, mai ales prin prisma dotărilor curios de moderne - AFLĂ MAI MULTE DESPRE PREŢ ŞI DOTĂRI.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.