O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Compania promite că aceasta bateria va avea costuri de producţie în limite normale

O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Innolith AG este o companie specializată în dezvoltarea tehnologiei bateriilor reîncarcabile. Aceasta lucrează la prima baterie reîncărcabilă de 1000Wh / kg (watt oră/kilogram), care va permite maşinilor electrice să aibă o autonomie de până la 1.000 km cu o singură încărcare.

Compania promite că aceasta bateria va avea costuri de producţie în limite normale, pentru că va utiliza materiale care nu sunt „exotice” şi nici foarte scumpe, scrie autoexpress.co.uk.

Un alt avantaj este că, în timp ce bateriile tradiţionale utilizează un electrolit organic inflamabil, bateria Innolith Energy utilizează un electrolit anorganic neinflamabil, reducând astfel riscul unui incendiu.

Bateria este în prezent dezvoltată la laboratorul Innolith din Germania, iar procesul de dezvoltare şi comercializare se aşteaptă să dureze între trei şi cinci ani.

Compania a mai declarat că timpul necesar pentru o încărcarea ce acoperă 400 de km, de exemplu, nu va fi diferit de cel al unei maşini electrice cu o baterie convenţională, dar firma anticipează că o reîncărcare completă va necesita ca vehiculul să fie lăsat conectat la priză pe parcursul unei nopţi.

Innolith va lansa iniţial bateria pe piaţă printr-un sistem pilot în Germania, după care vor fi încheiate acorduri de licenţiere cu producătorii de vehicule şi alte companii de baterii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.