O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Autor: Marius Vișan 04 apr. 2019 Mașini electrice
O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare

Innolith AG este o companie specializată în dezvoltarea tehnologiei bateriilor reîncarcabile. Aceasta lucrează la prima baterie reîncărcabilă de 1000Wh / kg (watt oră/kilogram), care va permite maşinilor electrice să aibă o autonomie de până la 1.000 km cu o singură încărcare.

Compania promite că aceasta bateria va avea costuri de producţie în limite normale, pentru că va utiliza materiale care nu sunt „exotice” şi nici foarte scumpe, scrie autoexpress.co.uk.

Un alt avantaj este că, în timp ce bateriile tradiţionale utilizează un electrolit organic inflamabil, bateria Innolith Energy utilizează un electrolit anorganic neinflamabil, reducând astfel riscul unui incendiu.

Bateria este în prezent dezvoltată la laboratorul Innolith din Germania, iar procesul de dezvoltare şi comercializare se aşteaptă să dureze între trei şi cinci ani.

Compania a mai declarat că timpul necesar pentru o încărcarea ce acoperă 400 de km, de exemplu, nu va fi diferit de cel al unei maşini electrice cu o baterie convenţională, dar firma anticipează că o reîncărcare completă va necesita ca vehiculul să fie lăsat conectat la priză pe parcursul unei nopţi.

Innolith va lansa iniţial bateria pe piaţă printr-un sistem pilot în Germania, după care vor fi încheiate acorduri de licenţiere cu producătorii de vehicule şi alte companii de baterii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide