Oslo va deveni oraşul cu cele mai multe taxiuri electrice. Pentru ele se va instala încărcare wireless

Cel mai mare obstacol pentru electrificarea taxiurilor a fost până în prezent infrastructura

Oslo va deveni oraşul cu cele mai multe taxiuri electrice. Pentru ele se va instala încărcare wireless Oslo va deveni oraşul cu cele mai multe taxiuri electrice. Pentru ele se va instala încărcare wireless

Capitala Norvegiei, Oslo, va deveni primul oraş din lume care va instala sisteme de încărcare wireless pentru taxiuri electrice, sperând să facă reîncărcarea mai rapidă pentru taxiurile care nu poluează.

Proiectul va folosi tehnologia prin inducţie, cu plăci de încărcare instalate pe şosea, urmând ca taxiurile să fie dotate cu receptoare.

Începând cu anul 2023, toate taxiurile din Oslo vor trebui aibă zero emisii, iar Norvegia doreşte ca toate autoturismele noi să fie cu emisii zero până în 2025. Printre alte naţiuni, Marea Britanie şi Franţa au obiective similare pentru anul 2040.

Cel mai mare obstacol pentru electrificarea taxiurilor a fost până în prezent infrastructura, deoarece durează prea mult timp până ca taxiurile să găsească o staţie disponibilă.

Inducţia este mai eficientă din punct de vedere energetic şi permite încărcarea taxiurilor în timp ce se află în cozi care se mişcă lent.

Cu doar cinci milioane de oameni, Norvegia a cumpărat 46.143 de maşini electrice noi în 2018, ceea ce a făcut ca aceasta să fie cea mai mare piaţă din Europa, faţă de Germania cu 36,216 şi Franţa cu 31,095.

Sursă: Reuters

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.