Polestar anunţă noul rival pentru Tesla Model 3. Polestar 2 va avea 400 de CP şi o autonomie de 500 km – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 28 feb. 2019 Mașini electrice

Noul Polestar 2, marca Volvo de maşini electrice, va oferi o autonomie de 500 km şi un propulsor cu tracţiune integrală de 402 CP. Astfel suedezii încercă să concureze cu Tesla Model 3 pe nişa maşinilor fără emisii.

„Polestar 2 este primul nostru model de maşină electrică de volum”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO al Polestar. „… Polestar este hotărât să abordeze provocările globale privind calitatea aerului”.

Polestar estimează că modelul va costa 55.500 dolari în S.U.A. (aproximativ 48,690 de euro). Comenzile pentru acest model încep astăzi.

La fel ca şi modelele Volvo XC40, V60 şi S60, Polestar intenţionează să ofere opţiunea de a avea un abonament lunar şi pentru Polestar 2, însă rata lunară nu a fost încă determinată.

În Europa, Model 3 începe de la 55.400 de euro. Această versiune oferă o autonomie de 560 km. Versiunea de performanţă cu o acceleraţie mai rapidă şi o viteză maximă mai mare, se ridică undeva la 66.100 de euro, scrie autonews.com.

Prima masina a brandului, hibridul plug-in Polestar 1 va costa aproximativ 155.000 de euro, iar producţia va fi limitat la 500 de unitati pe an, pe parcursul a trei ani, livrarile urmând să înceapă în al patrulea trimestru. Asta înseamnă că modelul Polestar 2, care va intra în producţie anul viitor, va fi cel mai nou model până când Polestar 3, SUV-ul full-electric de dimensiuni medii, va fi lansat oficial. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide