Porsche dublează producţia planificată pentru modelul electric Taycan, înainte să înceapă livrările

Porsche dublează producţia lui Taycan

Porsche dublează producţia planificată pentru modelul electric Taycan, înainte să înceapă livrările Porsche dublează producţia planificată pentru modelul electric Taycan, înainte să înceapă livrările

Presa auto se aşteaptă ca cererea pentru modelele Porsche Taycan şi Audi e-tron să fie mai mare decât se aşteptau iniţial cele două companii, scrie autonews.com.

Porsche a dublat producţia planificată pentru Taycan, primul său model complet electric, pentru a face faţă cererii. Astfel, un total de 40.000 de vehicule electrice vor fi construite, în fiecare an, la fabrica Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart. Noile cifre ar face din Taycan un mai de succes decât celebrul Porsche 911, care s-a vândut anul trecut într-un număr de aproape 36.000 de unităţi.

Porsche acceptă deja rezervări pentru Taycan, suma care trebuie achitată în avans fiind de 2.500 de euro (2.840 de dolari). Modelul electric va fi prezentat la Frankfurt în septembrie, şi va fi livrat cumpărătorilor la începutul anului 2020. Preţul nu a fost anunţat, deşi se aşteaptă ca Porsche să plaseze Taycan sub sedanul Panamera şi peste SUV-ul Cayenne. Suma vehiculată ar fi undeva în jurul a 80.000 de euro.

Deoarece capacitatea maximă a fabricii din Zuffenhausen este de 40.000, în curând va fi necesară o a doua linie de producţie.

Compania a angajat 1200 de lucrători pentru producţia modelului Taycan, iar investiţia totală, în acest proiect, este de aproximativ 1 miliard de euro.

Datorită cererii puternice pentru SUV-ul e-tron, Audi intenţionează, de asemenea, să crească capacitatea fabricii din Bruxelles, Belgia, în 2020. Numărul vehiculelor produse pe oră va creşte la 24 de la 20.

"Cererea pentru e-tron este în creştere, aşa că vom continua să o ajustăm la situaţia pieţei", a declarat Patrick Danau, directorul executiv al Audi Bruxelles.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.