Primul oraş din România unde poliţiştii vor patrula cu maşini electrice - GALERIE FOTO

Aceste autoturisme au înlocuit trei maşini care au îndeplinit condiţiile de casare

Primul oraş din România unde poliţiştii vor patrula cu maşini electrice - GALERIE FOTO Primul oraş din România unde poliţiştii vor patrula cu maşini electrice - GALERIE FOTO

Primăria Cluj-Napoca este prima administraţie publică locală din România care dotează Poliţia locală cu maşini electrice. Achiziţia celor trei maşini electrice s-a realizat prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2017-2019, respectiv programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

Aceste autoturisme au înlocuit trei maşini care au îndeplinit condiţiile de casare, astfel costul unei maşini a reprezentat diferenţa rezultată prin aplicarea primei de casare şi a ecotichetului primit pentru cumpărarea de maşini electrice.

Primele trei autoturisme electrice din dotarea Poliţiei Locale au fost puse în circulaţie la Cluj-Napoca în data de 1 Decembrie 2018.

Caracteristici principale:

- marca Renault Zoe, verisunea Z.E. 40
- garanţie: 3 ani sau 100 000 km pentru caroserie şi 5 ani sau 100 000 km pentru bateria electrică
- viteza maximă atinsă este de 135 km/h
- 5 locuri
- perioada de încărcare la staţie este de 2 ore şi 40 de minute, iar la priza normală de 15 ore
- versiunea Z.E. are o autonomie a bateriei de 400 de km. Pe timp de vară, cu consumatori, autonomia bateriei este de 300 km, iar pe timp de iarnă, autonomia bateriei este de 200 de km
- maşinile electrice sunt dotate cu rampă de lumini şi sistem acustic de sonorizare

Valoare unei maşini este de 138.330 lei fără TVA.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.