Proiectul “FastCharge” a demonstrat că 100 de km de autonomie ai unei maşini electrice pot fi obţinuţi în 3 minute

Noua staţie de încărcare poate fi utilizată gratuit, aceasta fiind potrivită pentru modelele electrice ale tuturor mărcilor care folosesc standardul Type 2 a sistemului de încărcare.

Proiectul “FastCharge” a demonstrat că 100 de km de autonomie ai unei maşini electrice pot fi obţinuţi în 3 minute Proiectul “FastCharge” a demonstrat că 100 de km de autonomie ai unei maşini electrice pot fi obţinuţi în 3 minute

Proiectul de cercetare "FastCharge" în care sunt implicate Porsche şi BMW a prezentat ieri ultimele progrese în domeniul alimentării rapide pentru vehiculele electrice. Prototipul unei staţii de încărcare cu o capacitate de până la 450 kW a fost inaugurat în Jettingen-Scheppach, Bavaria. La această staţie de încărcare ultra-rapidă, s-au demonstrat timpi de încărcare record: trei minute pentru primii 100 de kilometri, sau 15 minute pentru o încărcare completă (10-80%).

Noua staţie de încărcare poate fi utilizată gratuit, aceasta fiind potrivită pentru modelele electrice ale tuturor mărcilor care folosesc standardul Type 2 a sistemului de încărcare.

Proiectul de cercetare "FastCharge" este condus de un consorţiu sub conducerea Grupului BMW; ceilalţi membri sunt Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH, Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG şi Siemens AG. "FastCharge" primeşte o finanţare totală de 7,8 milioane de euro de la Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale din Germania.

Baza de cercetare este furnizată de o infrastructură de încârcare de înaltă performanţă. Sistemul de alimentare utilizat în proiect este Siemens, acesta permiţându-le cercetătorilor să testeze limitele capacităţii de încărcare rapidă.

Cu ajutorul vehiculului de cercetare Porsche, s-a demonstrat să se pot obţine timpi de încarcare record: trei minute pentru 100 de km. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.