Project LiveWire: Harley-Davidson comută pe motociclete electrice

Autor: Oraan Mărculescu 20 iun. 2014 Mașini electrice

Brandul ale cărui baze au fost puse în 1903 în Milwaukee, Wisconsin se aliniază la amploarea tendinţelor eco din ultimii ani şi anunţă prototipul electric Harley-Davidson LiveWire. Înainte să vă entuziasmaţi, stimaţi bikeri, trebuie să vă spunem că momentan motocicleta va fi folosită doar pentru a testa reacţiile clienţilor, pentru ca ulterior feedback-ul primit să fie folosit la îmbunătăţirea versiunii de serie.

Până la sfârşitul anului prototipul va vizita peste 30 de reprezentanţe Harley-Davidson din SUA, în cadrul unui tur care va începe cu o călătorie pe Route 66. Veştile bune pentru europeni vin abia în 2015, când turneul de promovare va ajunge şi pe Bătrânul Continent.

Până atunci ne vom mulţumi designul sportiv al motocicletei, ilustrat de fotografiile oficiale. O turnură uşor neobişnuită pentru Harley, care s-a remarcat în perioada contemporană prin motociclete care recreează stilul clasic al primelor unităţi produse de companie (excepţie făcând modelele din familia Street şi modernul VRSC).

Oficialii companiei compară motocicleta LiveWire cu prima chitară electrică, însă fără a aduce argumente de ordin tehnic care să susţină afirmaţia. Putem specula însă că cei care se vor urca pe LiveWire pentru un test-ride vor fi încântaţi de performanţele de care este capabil motorul electric (cuplul maxim disponibil instantaneu şi accelerări fulgerătoare, printre altele). Lipsa sunetului specific motoarelor V-twin ar putea influenţa negativ experienţa clienţilor, dar acest aspect pare să fi fost remediat de producător.

Compania a oferit asigurări în această privinţă şi susţine că „sunetul va rămâne în continuare un aspect distinct al senzaţiilor euforice oferite de motocicletele Harley. Gândiţi-vă la un avion de vânătoare pe un portavion. LiveWire va beneficia de un sunet unic, care îl va diferenţia de cel al unui motor termic dar şi de al celorlate motociclete electrice de pe piaţă”, conform lui Mark-Hans Richer, Senior Vice President şi Chief Marketing Officer în cadrul Harley-Davidson Motor Company.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide