Război neaşteptat China – SUA. Miza este… electrizantă!

Autor: Oraan Mărculescu acum 6 ani Mașini electrice

Elon Musk este un adevărat copil teribil al lumii auto: în doar 10 ani de zile a reuşit să devină compania auto având cea mai rapidă creştere şi cotată ca având cea mai modernă tehnologie nepoluantă. Asta în condiţiile în care planurile multor mari producători de a produce şi comercializa maşini electrice stagnează sau evoluează foarte încet.

Elon Musk este împăratul maşinilor electrice. Dar, ca în orice poveste, cineva vrea să-l provoace…

Iată că lui Elon Musk i se aruncă mănuşa tocmai din China. Miliardarul chinez Lu Guanqiu, care a cumpărat recent compania falimentară Fisker (care producea maşini hibride de lux), a declarat recent că va investi toţi banii pe care îi are în producerea de maşini electrice, chiar dacă ar fi să-şi falimenteze propria companie, Wanxiang.

Wanxiang este, la ora actuală, cel mai mare producător de piese de maşini, iar Lu se estimează că are o avere de peste 3 miliarde de dolari. Mult mai puţin decât Elon Musk, antreprenorul sud-african lăudându-se cu peste 9 miliarde.

Miliardarul chinez Lu Guanqiu (69 de ani) îşi satisface o dorinţă veche: de a face maşini. Acum, electrice

Miliardarul chinez este extrem de încrezător în ceea ce spune deoarece are la dispoziţie o adevărată mină de aur în materie de tehnologie, deoarece el a cumpărat recent şi firma de baterii A123. Aşa încât Lu nu trebuie să o ia de la zero în construcţia de maşini electrice.

Mult mai interesantă este ambiţia chinezului: vrea să-l bată pe Elon Musk pe propriul teren, adică în SUA. Asta în timp ce boss-ul Tesla vrea să invadeze piaţa chineză cu maşinile sale electrice… Un lucru e cert: amatorii de maşini electrice vor avea numai de câştigat din confruntarea acestor doi miliardari vizionari. Mai rămâne de văzut când va începe, cu adevărat, duelul.Comentarii
Inchide