Război neaşteptat China - SUA. Miza este... electrizantă!

Staţi liniştiţi, nu e vorba de un război cu arme nucleare, ci de o confruntare între doi miliardari, care vor să facă maşina electrică supremă. Doamnelor şi domnilor amatori de maşini verzi, iată confruntarea pe care aţi aşteptat-o cu nerăbdare: Lu Guanqiu vs. Elon Musk. Fight!

Război neaşteptat China - SUA. Miza este... electrizantă! Război neaşteptat China - SUA. Miza este... electrizantă!

Elon Musk este un adevărat copil teribil al lumii auto: în doar 10 ani de zile a reuşit să devină compania auto având cea mai rapidă creştere şi cotată ca având cea mai modernă tehnologie nepoluantă. Asta în condiţiile în care planurile multor mari producători de a produce şi comercializa maşini electrice stagnează sau evoluează foarte încet.

Elon Musk este împăratul maşinilor electrice. Dar, ca în orice poveste, cineva vrea să-l provoace...

Iată că lui Elon Musk i se aruncă mănuşa tocmai din China. Miliardarul chinez Lu Guanqiu, care a cumpărat recent compania falimentară Fisker (care producea maşini hibride de lux), a declarat recent că va investi toţi banii pe care îi are în producerea de maşini electrice, chiar dacă ar fi să-şi falimenteze propria companie, Wanxiang.

Wanxiang este, la ora actuală, cel mai mare producător de piese de maşini, iar Lu se estimează că are o avere de peste 3 miliarde de dolari. Mult mai puţin decât Elon Musk, antreprenorul sud-african lăudându-se cu peste 9 miliarde.

Miliardarul chinez Lu Guanqiu (69 de ani) îşi satisface o dorinţă veche: de a face maşini. Acum, electrice

Miliardarul chinez este extrem de încrezător în ceea ce spune deoarece are la dispoziţie o adevărată mină de aur în materie de tehnologie, deoarece el a cumpărat recent şi firma de baterii A123. Aşa încât Lu nu trebuie să o ia de la zero în construcţia de maşini electrice.

Mult mai interesantă este ambiţia chinezului: vrea să-l bată pe Elon Musk pe propriul teren, adică în SUA. Asta în timp ce boss-ul Tesla vrea să invadeze piaţa chineză cu maşinile sale electrice... Un lucru e cert: amatorii de maşini electrice vor avea numai de câştigat din confruntarea acestor doi miliardari vizionari. Mai rămâne de văzut când va începe, cu adevărat, duelul.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.