Remorca electrică pentru maşinile electrice – în curând în Europa!

Autor: Oraan Mărculescu 23 iun. 2015 Mașini electrice

Motivul principal al detractorilor maşinilor electrice este deja arhicunoscut: ”autonomia este prea mică!”. Momentan, maşinile electrice oferă autonomii între 100 şi 200 km, iar până în 2020 această valoare se preconizează că va creşte la circa 300 km.

Oarecum suficient pentru a merge cu o maşină electrică de la Bucureşti la Constanţa (dar fără grabă, pentru a nu consuma prea mult curent), însă insuficient pentru a ajunge la mare de la Oradea sau Satu Mare, traversând toată România. Mă rog, maşinile electrice nu sunt pentru cei care fac zilnic acest drum…

Cu o maşină diesel economică, un drum Bucureşti-Constanţa-Bucureşti ar însemna vreo 25 de litri de motorină (circa 150 de lei). Dar dacă închirierea unei remorci electrice pentru maşina electrică te-ar costa doar jumătate pentru acest drum, cu zero emisii poluante?

 

Ei bine, compania germană Nomadic Power vine cu soluţia salvatoare: închirierea de remorci având baterii gata încărcate. Principiul e simplu: dacă vrei să pleci la un drum mai lung, te vei duce la o astfel de staţie, vei ataşa o remorcuţă Nomad la maşina ta electrică şi vei putea pleca la drumuri lungi de până la 500-600 km (cât se preconizează că va ţine bateria de capacitate maximă).

Pentru drumuri mai lungi, opreşti la altă staţie şi schimbi remorcuţa ”consumată” cu una ”cu plinul făcut” şi din nou la drum. Pentru a demonstra cât de simplă este ideea, iată mai multe imagini şi un VIDEO EXPLICATIV.

Cam aşa ar putea arăta ”benzinăriile” viitorului apropiat. În ţările vestice. În România, e un viitor mult mai îndepărtat…

 

Este adevărat, vei fi obligat să mergi cu maximum 100 km/h, deci drumul pe autostradă va dura mai mult. Şi probabil va trebui să treci în prealabil pe la un nou examen auto, pentru a putea fi eligibil să tractezi remorci – dar astea sunt detalii neimportante deocamdată.

Contează faptul că, în sfârşit, sunt şanse să vedem pusă în aplicare această idee de ”renting range extender”, pe care o vor aprecia cel mai mult fanii maşinilor electrice. Va mai dura ceva, însă, până să apară şi în România – mai întâi trebuie să avem autostrăzi, nu-i aşa?!…

Remorca Nomad, un fel de broscoi electric pe două roţi de care vor râde detractorii maşinilor electrice

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide