„Restart” pentru Renault Fluence Z.E. în China

Pensionat prematur în Europa şi pe alte pieţe din lume, Renault Fluence Z.E. poate deveni chiar ”calul troian” al francezilor pe piaţa chineză.

„Restart” pentru Renault Fluence Z.E. în China „Restart” pentru Renault Fluence Z.E. în China

Despre Renault Fluence Z.E., una dintre primele maşini electrice de mare serie din lume din epoca modernă, oficialii francezi nu prea au cuvinte de laudă, pentru că vânzările din 2011 încoace nu au depăşit 4.000 de unităţi.

Totuşi, dacă în Europa şi pe alte pieţe din lume Fluence Z.E. poate fi uşor catalogat drept un eşec comercial, iată că modelul are şansa de a renaşte ca pasărea Phoenix tocmai în... China.

Şi asta datorită posibilelor planuri de producţie a maşinii acolo, împreună cu partenerul Dongfeng, după cum sugerează o recentă declaraţie a lui Carlos Ghosn. Mai ales că guvernul chinez e foarte deschis în privinţa investiţiilor din domeniul maşinilor electrice, iar Fluence Z.E. ar avea parte de o concurenţă destul de slabă pentru moment.

Ba chiar s-ar putea ca, în China, ideea ”battery swap” (schimbarea bateriilor) să revinî în actualitate, rezolvând în mod elegant problema autonomiei scăzute a maşinilor electrice actuale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.