România vrea maşini electrice mai ieftine pentru ţarile sărace din UE

Cumpărarea unei maşini electrice este dictată în principal de către cost

România vrea maşini electrice mai ieftine pentru ţarile sărace din UE România vrea maşini electrice mai ieftine pentru ţarile sărace din UE

România propune statelor membre UE ca producătorii de maşini electrice să fie stimulaţi să comercializeze acest tip de vehicule la preţuri accesibile pentru pieţele din Statele Membre cu venituri medii reduse, scrie Digi24.ro

„În mod concret, potrivit propunerii României, orice vehicul cu emisii reduse comercializat într-un stat membru care se regăseşte în această situaţie va avea o valoare echivalentă cu două vehicule comercializate în statele cu venituri medii ridicate, raportat la îndeplinirea ţintelor impuse industriei. Producătorii vor fi astfel stimulaţi, pentru îndeplinirea ţintelor, să susţină comercializarea vehiculelor la preţuri adaptate la puterea de cumpărare a cetăţenilor din statele cu venituri medii mai mici”, se arată în comunicatul Ministerului Mediului. 

Conform vicepremierului, Graţiela Gavrilescu, achiziţionarea unei maşini electrice este dictată în principal de către cost. În România, precum şi în alte State Membre cu venituri medii reduse, creşterea cotei de piaţă a vehiculelor verzi nu se poate atinge decât printr-un preţ accesibil pentru consumatori. Pentru asta producătorii de autovehicule ar trebui să fie stimulaţi pentru a putea oferi soluţii de mobilitate cu emisii scăzute de carbon cu costuri mici.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.