Românul Claudiu Barbu face performanţă în competiţia Africa Eco Race. A fost singurul concurent la categoria fără copilot şi asistenţă - VIDEO

Cursa care înlocuieşte Raliul Dakar în Africa

Campionul naţional la rally raid, Claudiu Barbu, a reuşit să încheie cu succes a 11-a ediţie a Africa Eco Race, competiţia care a înlocuit Raliul Dakar pe tărâm african începând cu 2009, informează Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Pilotul român a încheiat pe 6 la Side by Side Vehicles (SSV) şi pe 30 la general la capătul a aproape două săptămâni de aventură. Peste 50 de echipaje au luat startul în prima zi din 2019 în Monte Carlo şi s-a încheiat duminică seară în capitala Senegalului, Dakar.

În total, concurenţii care au reuşit să termine curse au străbătut nu mai puţin de 6.000 de kilometri, majoritatea prin deşertul african, de-a lungul a 12 probe speciale.

Performanţa lui Claudiu Barbu este cu atât mai mare cu cât în acest an a decis să înfrunte dunele de nisip şi condiţiile grele de pe traseu de unul singur, fără navigator şi echipă de asistenţă. De altfel, acesta a devenit primul pilot, la auto, din istorie care trece linia de finiş în Dakar în aceste condiţii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.