Spark s-a lansat în Bucureşti – un serviciu de car-sharing cu maşini exclusiv electrice

Autor: Marius Vișan 10 iul. 2019 Mașini electrice

Astăzi, 10 iulie, a avut loc lansarea oficială a Spark România, un serviciu de car-sharing cu maşini electrice, care îşi propune să uşureze viaţa bucureştenilor. 

Deocamdată serviciul este disponibil doar în Bucureşti. Pentru a putea închiria o maşină tot ce trebuie să faci este să instalezi aplicaţia mobilă care va fi disponibilă în curând pe ambele platforme – iOS şi Android. 

După ce accepţi termenii şi condiţiile, precum şi ceilalţi paşi pentru înscriere, aplicaţia îţi va arăta toate maşinile disponibile. Alături de fiecare dintre acestea va apărea şi autonomia maşinii. După ce rezervi maşina, te poţi duce să o iei, iar deschidera uşii se va face tot din aplicaţie. După folosire. maşina poate fi lăsată oriunde în Bucureşti. 

Un alt lucru important este că beneficiarul nu are obligaţia de a încărca maşina, de asta urmând să se ocupe echipa de suport, cu excepţia cazului în care şoferul vrea să călătorească în alt oraş din România. Condiţia ar fi să o aducă înapoi în Bucureşti, iar pentru încărcarea bateriei pe traseu este important să ceară indicaţii de la echipa de suport. 

Este bine de ştiut că, în caz de accident, dacă şoferul aflat în maşina serviciului Sparke este vinovat, el va fi tras la răspundere. De asemenea şi în cazul parcărilor neregulamentare. 

Pentru început vor fi disponibile 50 de maşini, urmând ca numărul acestora să ajungă la 120 până la sfârşitul anului.

Modelele disponibile pentru început vor fi Nissan Leaf şi Renault Zoe. 

Tarifele se aplică la minut, iar acestea diferă în funcţie de model. Autonomia însă este identică: 150 de km.

Pentru Nissan Leaf, tariful este de 1,40 de lei pe minut (se poate ajunge la un maxim de 260 de lei), iar pentru Renault Zoe 1,20 de lei (maximul poate ajunge la 215 lei pe zi).

Despre aplicaţia Spark

Serviciul va fi furnizat sunt brandul SPARK de compania nou înfiinţată „Spark Car Sharing SRL”, parte a grupului internaţional „SPARK Technologies UAB”, care are sediul în Lituania. Misiunea SPARK este aceea de a oferi soluţii de transport la preţuri competitive şi eco-friendly.

„Pe măsură ce nivelul de conştientizare creşte în rândul oamenilor şi schimbările comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car sharing devine tot mai relevantă. Cererea pentru astfel de servicii şi experienţa acumulată de succesul SPARK în Lituania şi în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing şi în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta oraşele cu dezvoltare rapidă, cum este şi cazul Bucureştiului, să devină nu doar mai moderne, ci şi să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile oraşe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului şi nivelul de zgomot. Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat să găsim o soluţie mult mai ecologică şi mai rentabilă când am creat SPARK – maşina electrică. Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic şi care va fi utilizat la scară largă de majoritatea populaţiei în viitor. Va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranţă şi protecţie pentru mediu”, declară Nerijus Dagilis.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide