Strategia de electrificare Kia începe cu un sistem de propulsie mild-hybrid diesel de 48V. Ce modele îl vor primi

Autor: ProMotor 15 mai 2018 Mașini electrice

Kia Motors va lansa primul său sistem de propulsie mild-hybrid diesel de 48V în a doua jumătate a anului 2018. Noul sistem de propulsie ‘EcoDynamics+’ contribuie la reducerea emisiilor CO2 suplimentând acceleraţia cu putere electrică de la o baterie adiţională de 48V şi permiţând rularea cu motorul termic oprit datorită unei unităţi Mild-Hybrid Starter-Generator.

În concordanţă cu obiectivul Kia de a crea maşini inovatoare, accesibile pentru o gamă largă de cumpărători, tehnologia EcoDynamics+ mild hybrid oferă un raport cost-performanţă convingător în comparaţie cu motoarele hibride complete. Dimensiunile compacte ale componentelor fac posibilă integrarea tehnologiei în arhitecturile existente ale autovehiculelor şi sistemelor de propulsie fără a afecta caracterul practic sau versiunile de echipare. Sistemul de propulsie mild-hybrid Kia este proiectat să se potrivească perfect în viaţa consumatorilor, fără a fi nevoie de reîncărcare.

Kia Sportage va fi primul model care va oferi noul sistem de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid diesel în 2018. Cea de a treia generaţie Kia Ceed va fi cel de-al doilea dintre modelele Kia care va oferi noul sistem de propulsie începând din 2019.

Citeşte şi Test drive Kia Sportage – Adevăr sau provocare? Ambele şi mai mult de atât

Primul sistem de propulsie lansat în cadrul strategiei de electrificare Kia

Sistemul de propulsie mild-hybrid de 48V este prima tehnologie care va fi lansată ca parte a strategiei extinse de electrificare a sistemelor de propulsie Kia. Introducerea noului sistem de propulsie de 48V propulsează Kia ca primul producător care va oferi consumatorilor tehnologia hibridă, plug-in-hybrid, cu baterii electrice şi mild-hybrid 48V în gama modelelor sale. Kia intenţionează să lanseze 16 modele cu sisteme de rulare noi până în 2025, incluzând cinci hibride noi, cinci modele plug-in-hybrid, cinci vehicule cu baterii electrice şi – în 2020 – un nou vehicul cu celule electrice.

Tehnologia sistemului de propulsie EcoDynamics+ mild-hybrid va permite Kia să ofere motoare diesel mai curate. Sistemul va fi cuplat cu tehnologia activă de control a emisiilor  – SCR – Selective Catalytic Reduction – ce ajută la reducerea emisiilor CO2 cu până la 4% conform WLTP – Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure şi până la 7% conform NEDC – New European Driving Cycle*. Dezvoltarea tehnologiei mild-hybrid diesel va contribui la eforturile globale ale brandului Kia de a îmbunătăţi eficienţa consumului de combustibil în întreaga gamă.

Tehnologia EcoDynamics+ mild-hybrid diesel dispune de modurile ‘motor’ şi ‘genera-tor’

Tehnologia Kia mild-hybrid dispune de o baterie lithium-ion compactă de 0.46 kWh şi 48-volţi şi un nou generator de pornire mild-hybrid – Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG). Sistemul  controlează electronic generatorul de pornire mid-hybrid (MHSG) cu ajutorul unui inverter şi poate comuta între două moduri: ‘motor’ şi ‘generator’. Conectat cu ajutorul unei curele la arborele cotit al motorului diesel, în timpul accelerării generatorul mild-hybrid (MHSG) oferă  un plus de putere electrică de până la 10 kW sistemului de propulsie în modul ‘motor’, reducând astfel solicitarea motorului şi emisiile. În modul ‘generator’, sistemul colectează energia cinetică de la motorul termic în timpul decelerării şi frânării si foloseşte această energie pentru a reîncărca bateria.

Cum funcţionează sistemul EcoDynamics+

Sistemul de propulsie a fost proiectat pentru a oferi o eficienţă sporită motoarelor cu combustie internă, utilizând puterea electrică livrată şi apoi recuperată.

În modul ‘motor’, bateria este descărcată în timpul acceleraţiei, asigurând motorului un cuplu suplimentar pentru o uşoară creştere a performanţei în cazul unei accelerări mai rapide sau pentru a reduce sarcina motorului în timpul unei accelerări normale. În timpul decelerării, la coborârea unei pante sau într-o intersecţie, generatorul de pornire (MHSG) comută în modul ‘generator’, recuperând energia produsă de arborele cotit pentru a reîncărca bateria.

Sistemul este controlat de o unitate de control electronică avansată (Electronic Control Unit – ECU) care calculează utilizarea cea mai eficientă a energiei disponibile şi ajustează după nevoi, luând în calcul gradul de încărcare al bateriilor maşinii.

Puterea bateriei poate fi utilizată de asemenea pentru a oferi o nouă funcţionalitate sistemului ‘Moving Stop & Start’. Dacă bateria este încărcată suficient, motorul se opreşte automat în timpul decelerării şi frânării. Generatorul de pornire MHSG poate apoi să re-pornească motorul instant – în orice situaţie – dacă şoferul apasă pedala de ambreiaj.

Notă
* Testat conform WLTP şi transpus înapoi conform NEDC
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide