Swincar e un kart electric care poate să meargă (aproape) oriunde [VIDEO]

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Mașini electrice

Câţiva francezi au făcut un vehicul electric care seamănă un pic cu un păianjen atunci când merge. Denumit Swincar, kartul electric se află în faza de dezvoltare.

Faceţi cunoştinţă cu Swincar E-Spider, un fel de kart 100% electric dezvoltat de compania franceză Mecanroc. După ani de muncă, vehiculul electric pare a fi gata pentru comercializare, iar marele său avantaj este că poate să meargă (aproape) oriunde. Cel puţin asta am înţeles noi din videoclipurile puse la dispoziţie de creatorii săi.

Swincar are un şasiu din aluminiu, iar fiecare dintre cele patru roţi e pusă în mişcare de câte un motor electric cu puterea cuprinsă între 1 – 1,5 kW. La început, francezii vor oferi un model cu un singur loc şi două roţi directoare, dar există planuri pentru un model cu două locuri şi patru roţi directoare. Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie disponibilă în trei variante – 2 kWh, 4 kWh şi 6 kWh.

În loc de o suspensie complicată, kartul francez are câte un braţ articulat pentru fiecare roată, iar cadrul care îl susţine pe şofer poate pendula.

VIDEO:Comentarii
Inchide