Tesla Model 3 la testele EuroNCAP. Modelul american i-a uimit pe europeni

Tesla Model 3 a obţinut calificativul de 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP, înregistrând unul dintre cele mai bune scoruri din istoria organizaţiei.

Tesla Model 3 la testele EuroNCAP. Modelul american i-a uimit pe europeni Tesla Model 3 la testele EuroNCAP. Modelul american i-a uimit pe europeni

Tesla Model 3 a obţinut calificativul de 5 stele la testele de siguranţă EuroNCAP, înregistrând unul dintre cele mai bune scoruri din istoria organizaţiei.

Pachetul consistent de sisteme de asistenţă, care conţine printre altele asistent de menţinere a benzi şi frânare autonomă de urgenţă, a ajutat modelul Tesla să obţină cel mai bun scor la capitolul Safety Assist sub actualele metode de testare.

Tesla Model 3 a obţinut un scor perfect şi la crash testul frontal cu bariera deformabilă, utilizat la testele EuroNCAP încă de la lansarea probelor, în 1997. Acest rezultat s-a datorat şasiului, care are un centru de greutate scăzut, dar şi lipsei motorului cu combustie internă, care are tendinţa să se deplaseze către compartimentul pasagerilor în caz de coliziune.

"Tesla Model 3 a obţinut unul dintre cele mai mari scoruri la capitolul Safety Assist le care le-am înregistrat până acum", a spus Matthew Avery, director de cercetare la Thatcham Research. "Sistemul său de evitare a coliziunilor este de primă mână".

Cea mai recentă serie de teste de siguranţă EuroNCAP a inclus şi modelul Skoda Scala, care a primit 5 stele şi a obţinut un scor foarte bun la capitolul de siguranţă a pasagerilor adulţi. Astfel, a devenit unul dintre cele mai sigure modele hatchback de pe piaţă, alături Mercedes Clasa A şi noua Mazda 3.

Mercedes a primit câte 5 stele EuroNCAP pentru noile modele Clasa B şi GLE SUV. Noua Kia Ceed şi DS 3 Crossback au primit câte 4 stele în echiparea de bază, dar câte 5 odată ce au fost adăugate pachetele de siguranţă opţionale.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.