Tesla Supercharger, reţeaua de încărcare rapidă a americanilor, va ajunge şi în România

Autor: Iulian Dnistran 25 apr. 2015 Mașini electrice

Tesla Supercharger este reţeaua de încărcare rapidă care oferă energie electrică gratis proprietarilor de modele Tesla. Totodată, reţeaua Supercharger poate oferi o autonomie de aproximativ 270 km după o încărcare de 30 de minute, ceea ce uşurează viaţa proprietarilor de vehicule electrice Tesla.

Momentan, reţeaua Supercharger este prezentă pe Bătrânul Continent doar în partea vestică, cea mai apropiată staţie de încărcare fiind cea din Viena, Austria. Dar lucrurile se vor schimba din 2016, fiindcă americanii plănuiesc să-şi mărească reţeaua, iar în 2016 ar trebui să există nu mai puţin de trei staţii Supercharger pe teritoriul României, conform hărţii publicate pe site-ul oficial al companiei.

CITEŞTE ŞI: Interviu cu primul proprietar de Tesla Model S din România

În momentul de faţă, planul prevede că proprietarii de modele Tesla vor putea să-şi încarce rapid bateriile în Bucureşti, Galaţi şi Craiova, dar localităţile alese ar putea fi schimbate până atunci.

Potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la sfârşitul lui 2014 erau înmatriculate şapte exemplare Tesla în România, dintre care şase Model S şi un Roadster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide