Tesla trebuie să investească 2 miliarde de dolari în fabrica din China sau să dea terenul înapoi – VIDEO

Autor: ProMotor 01 aug. 2019 Mașini electrice
Tesla trebuie să investească 2 miliarde de dolari în fabrica din China sau să dea terenul înapoi – VIDEO

Tesla s-a angajat să plătească anual taxe de 323 de milioane de dolari statului chinez, începând cu finalul anului 2023, în cadrul înţelegerii făcute cu autorităţile din Shanghai, unde este situată noua sa Gigafactory, informează CarScoops.

Totodată, Tesla a promis să investească aproape 2,04 miliarde de dolari în următorii 5 ani în spaţiul de producţie.

Dacă constructorul nu poate îndeplini aceste obligaţii, va trebui să returneze terenul autorităţilor locale şi să primească compensaţii pentru restul valorii terenului închiriat, potrivit Nikkei Asian Review.

 

 

Tesla a început lucrările la Shanghai Gigafactory în ianuarie, iar construcţia ve necesita investiţii majore în anii următori. Cu toate acestea, compania estimează că prin construcţia anumitor vehicule în China va putea oferi preţuri mai mici de vânzare pe piaţa locală. În luna mai s-a aflat că Tesla Model 3 construit în China va costa cel puţin 47.000 de dolari, preţ cu 13% mai mic decât cel la care sunt oferite maşinile importate din SUA.

Producţia urmează să înceapă până la finalul anului, iar capacitatea de producţie maximă va fi de 150.000 de unităţi Tesla Model 3. Viitorul SUV, Model Y, va fi produs la aceeaşi fabrică, dar şi în Hawthorne, California, pentru toate pieţele Tesla.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide