Top Newsweek: cele mai VERZI companii auto în 2015

Cotidianul american Newsweek a realizat un TOP 500 al celor mai ”verzi” companii din lume. Iar companiile auto cele mai prietenoase cu mediul le regăsiţi într-un tabel explicativ, în continuare.

Top Newsweek: cele mai VERZI companii auto în 2015 Top Newsweek: cele mai VERZI companii auto în 2015

De la început trebuie remarcată modalitatea foarte stufoasă prin care cei de la Newsweek realizază acest TOP 500. Practic, nu reiese de nicărieri CÂT poluează fiecare companie, calculele punând accentul pe raportul între veniturile companiilor şi diverşi indicatori ai poluării rezultate din activitatea industrială.

Pentru vizualizarea tabelului click pe acest link

 

Topul este condus de Grupul BMW, care are un scor ceva mai bun decât al companiei japoneze Toyota, dar şi faţă de al corporaţiei rivale Daimler AG, care produce maşinile Mercedes-Benz. Nissan se plasează pe locul 4, fiind urmat de compania americană Ford, care reuşeşte să devanseze la mică distanţă marca Volkswagen.

Poate părea ciudat că Tesla Motors, care fabrică doar maşini electrice, este la coada acestui clasament, fiind devansată de marca Porsche, de exemplu, care produce doar maşini sport şi de lux. Însă Tesla stă, de departe, cel mai bine la capitolul ”profit verde”, ceea ce demonstrează că indicatorii din acest top nu sunt neapărat concludenţi pentru poluarea efectivă produsă de companiile auto.

CARE CREDEŢI CĂ ESTE CEA MAI ”VERDE” COMPANIE AUTO A MOMENTULUI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.