Trotinete electrice de închiriat în Bucureşti, ultimul proiect al Primăriei Capitalei

Primăria Bucureşti va implementa, împreună cu o companie privată, un proiect-pilot de închiriere a trotinetelor electrice, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa CGMB de joi şi citat de Mediafax.ro

Trotinete electrice de închiriat în Bucureşti, ultimul proiect al Primăriei Capitalei Trotinete electrice de închiriat în Bucureşti, ultimul proiect al Primăriei Capitalei

Primăria Bucureşti va implementa, împreună cu o companie privată, un proiect-pilot de închiriere a trotinetelor electrice, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa CGMB de joi şi citat de Mediafax.ro

Astfel, vor fi amplasate 640 de trotinete electrice lângă 13 staţii de metrou din Capitală, dar şi 320 de staţii de încărcare.

„Sistemul Electric Scooter Sharing este un serviciu comun care pune la dispoziţie şi permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp. Nevoile actuale din oraşele supra-aglomerate, valorile în creştere ale poluării la nivel global, tendinţa de sedentarism sau crearea unor sisteme de transport alternativ şi eficiente sunt câteva din problemele la care Electric Scooter Sharing-ul se regăseşte la nivel de soluţie şi poate răspunde concret la acestea”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat joi.

Toate costurile legate de implementarea proiectului vor fi suportate de firma menţionată mai sus, potrivit proiectului, iar trotinetele vor limitate la o viteză de 24 de kilometri pe oră.

„Utilizatorul poate ridica sau poate parca trotineta electrică într-o multitudine de spaţii create în puncte esenţiale ale oraşului. Interacţiunea utilizatorului cu acest serviciu se realizează prin intermediul telefonului mobil. Identificarea unei trotinete electrice disponibile, deblocarea şi utilizarea acesteia, funcţiile de blocare, plata prin intermediul aplicaţiei mobile, GPS tracking-ul sau senzorii de mişcare sunt atributele specifice ale acestui serviciu”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Toate costurile legate de implementarea proiectului vor fi suportate de compania privată, iar trotinetele vor limitate la o viteză de 24 de kilometri pe oră.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.