Un nou SUV hibrid bazat pe Toyota Prius?

Cel mai dinamic segment auto al momentului este cel al SUV-urilor şi crossover-urilor. Însă producătorii încep să lanseze din ce în ce mai multe modele hibride, pentru reducerea consumului şi a poluării. Prin urmare, ideea unui Prius SUV devine foarte logică, nu?

Un nou SUV hibrid bazat pe Toyota Prius? Un nou SUV hibrid bazat pe Toyota Prius?

Faptul că Toyota Prius este cea mai cunoscută maşină hibridă din lume este de netăgăduit, dovada făcând-o cele câteva milioane de exemplare vândute până acum. De altfel, succesul lui Prius i-a făcut pe japonezi să considere acest nume un adevărat sub-brand (cum e şi Golf pentru Volkswagen), aşa încât au lansat şi alte modele cu denumirea Prius.

Pe lângă cunoscuta berlină cu hatchback, au apărut un monovolum Prius+ (sau Prius V pe unele pieţe) şi o maşină de oraş Prius C, care nu e altceva decât o Toyota Yaris Hybrid, dar ”cosmetizată” pentru piaţa americană.

Ei bine, ideea unui SUV Prius prinde din ce în ce mai mult contur, mai ales dacă ne gândim că japonezii deja au testat reacţia publicului cu un concept Aqua Cross (denumirea lui Prius C în Japonia) chiar anul trecut. Însă, pe fondul secretomaniei recunoscute a oficialilor japonezi, se cunosc prea puţine informaţii despre viitorul model.

Se pare că va fi vorba de un model care va utiliza platforma tehnică a noii generaţii Toyota Prius, de la care va fi preluat şi sistemul de propulsie hibridă, însă nu e clar dacă modelul va beneficia şi de tracţiune 4x4 sau va rămâne doar un crossover cu tracţiune doar faţă.

Însă, la nivelul consumului, este de aşteptat ca SUV-ul Prius să afişeze o valoare medie de numai 3,3 litri/100 km, ceea ce va fi extrem de tentant pentru publicul acestui segment. Mai ales dacă preţurile vor fi competitive, japonezii se aşteaptă ca acest nou model să devină un nou best-seller. Dar nu mai devreme de 2016.

Sursa: Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.