Un pilot german a străbătut 12.000 de km cu o maşină electrică prin România, în cadrul Electric Tour. Scopul final: 24.000 km şi stabilirea unui nou record mondial

El a fost primit cu braţele deschise de mulţi locuitori ce nu s-au sfiit să îl ajute cu un mic popas în călătoria sa lungă.

Un pilot german a străbătut 12.000 de km cu o maşină electrică prin România, în cadrul Electric Tour. Scopul final: 24.000 km şi stabilirea unui nou record mondial Un pilot german a străbătut 12.000 de km cu o maşină electrică prin România, în cadrul Electric Tour. Scopul final: 24.000 km şi stabilirea unui nou record mondial

Pilotul german Christian Gernemann vrea să stabilească unui nou record mondial pentru cea mai lunga distanţă parcursă vreodata cu o maşină electrică: 24.000 km. Supranumit “Electric Tour”, acest eveniment va fi recunoscut şi înscris în Guinness World Records.

El a pornit în acest tur al României pe data de 6 octombrie, la bordul lui Renault ZOE. În mai puţin de 2 luni de la start a reuşit să parcurgă cu succes jumătate din km ţintă.

În călătoria sa a vizitat 1400 de sate si orase din cele 2950 propuse, având deja în bord 12.000 de km. El a parcurs în medie 270 km pe zi, încărcând maşina de 2 ori zilnic. 

Scopul Electric Tour este să demonstreze românilor de pretutindeni că se poate străbate ţara din colţ în colţ fără probleme, ba mai mult, se poate face asta cu o maşină electrică. Astfel Christian nu s-a abătut de la aşa numitele drumuri de ţară, ci din contră, a vizitat multe sate, chiar şi cele care nu au parte de energie electrică. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.