Vânzările de maşini hibride Toyota au depăşit prognozele

Finalul de an 2013 a adus o veste îmbucurătoare pentru cei de la Toyota: depăşirea pragului de 6 milioane de maşini hibride vândute în întreaga lume de la lansarea primului automobil hibrid de serie mare.

Vânzările de maşini hibride Toyota au depăşit prognozele Vânzările de maşini hibride Toyota au depăşit prognozele

În 2013, Toyota anunţă că a vândut aproape 1,28 de milioane de maşini hibride în toată lumea, ceea ce înseamnă o creştere de circa 5% faţă de 2012, când au fost vândute aproape 1,22 de milioane.

Practic, din 1997, când a fost pusă în vânzare prima generaţie Toyota Prius, japonezii au reuşit ca, în 16 ani de zile, să depăşească bariera de 6 milioane de maşini hibride vândute până acum.

Cele mai multe maşini hibride sunt comercializate, după cum era de aşteptat, pe piaţa indigenă, unde japonezii au cumpărat doar în 2013 peste 679.100 de maşini hibride Toyota şi Lexus.

Urmează americanii, cu doar jumătate din această valoare (358.100 maşini), în timp ce în Europa au fost vândute doar 153.000 de maşini - care, totuşi, reprezintă o creştere de aproape 50% faţă de 2012, excelente pe o piaţă dominată de motoarele diesel.

Până în 2015, cei de la Toyota estimează că vor depăşi 1,5 milioane de maşini hibride vândute anual în întreaga lume, în următorii doi ani fiind programate nu mai puţin de 15 noutăţi cu propulsie hibridă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.