Volanul poligonal al BMW simbolizează începutul unei era a condusului foarte automatizat

În comparaţie cu forma circulară, permite recunoaşterea cu mai mare uşurinţă a unghiului de direcţie pe baza poziţiei volanului.

Volanul poligonal al BMW simbolizează începutul unei era a condusului foarte automatizat Volanul poligonal al BMW simbolizează începutul unei era a condusului foarte automatizat

Prin gemotria unică, volanul de la BMW iNEXT simbolizează începutul unei era a condusului foarte automatizat. Cadrul său este aplatizat în secţiunile inferioară şi superioară, în timp ce colţurile rotunjite de pe lateral oferă un sprijin confortabil al mâinilor. 

Avantajele acestei geometrii sunt evidente în special când se trace de la condus foarte automatizat la condus activ. În comparaţie cu forma circulară, permite recunoaşterea cu mai mare uşurinţă a unghiului de direcţie pe baza poziţiei volanului.

În momentul în care conducătorul preia din nou controlul automobilului, acesta poate detecta instantaneu unghiul actual al direcţiei - atât vizual, cât şi prin intermediul atingerii - astfel încât să îşi poată continua călătoria cu BMW iNEXT în mod sigur şi confortabil pe traseul deja început.

Geometrie distinctivă

Fibrele optice integrate în secţiunile laterale ale volanului informează conducătorul de disponibilitatea funcţiilor de condus foarte automatizat prin intermediul mesajelor luminoase, indicând situaţiile în care conducătorului i se solicită preluarea controlului activ al maşinii. Această formă de interacţiune între conducător şi automobil este o altă faţetă a designului interior de pionierat oferit de BMW iNEXT şi reflectă inteligenţa maşinii.

Geometria distinctivă a volanului de la BMW iNEXT are şi alte aspecte optimizate ergonomic. Aplatizarea secţiunii inferioare îmbunătăţeşte confortul la accesul în automobil. De asemenea, creşte libertatea de mişcare pe distanţe lungi pentru că permite conducătorului să-şi relaxeze picioarele.

Forma sa lărgeşte vizibilitatea conducătorului asupra panoului de instrumente, cu noul ecran curbat în centru. Atât poziţia unităţii de afişare - orientată clar spre conducător -, cât şi geometria volanului contribuie amândouă la lizibilitatea optimizată a afişajelor grafice.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.