Volkswagen: În 2020 vom ajunge la 2.000 de maşini electrice vândute anual în România

Bogdan Florea, brand manager Volkswagen, aproximează că în 2020 se va ajunge

Volkswagen: În 2020 vom ajunge la 2.000 de maşini electrice vândute anual în România Volkswagen: În 2020 vom ajunge la 2.000 de maşini electrice vândute anual în România

După primele şapte luni din 2018, maşinile electrice au ajuns să deţină o pondere de 2,5% din totalul pieţei, superioară celei de anul trecut, de 1,8%.

Programul Rabla Plus, prin care statul subvenţionează cu 10.000 de euro achiziţia unui autoturism electric, dar şi noile modele lansate de constructorii auto vor impulsiona puternic vânzările de maşini „pe baterii“, astfel încât ponderea lor va ajunge la cel puţin 10% din vânzările unei mărci.

„Până în 2020 vom ajunge la vânzări anuale de 2.000 de automobile electrice odată ce gama se va reînnoi. Până atunci pregătim piaţa şi dealerii către această direcţie. Avem în plan inclusiv instalarea de staţii de încărcare de mare putere în curtea dealerilor. Anul acesta, spre exemplu, în funcţie de evoluţia programului Rabla Plus, vom vinde între 300 şi 500 de unităţi din modelul electric VW e-Up!“, a spus Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România, importatorul măr­cilor grupului VW pe piaţa locală şi cel mai mare jucător de pe piaţa de profil.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.