Volvo XC40 Recharge, primul model electric al suedezilor

Autor: Cristian Agatie 17 oct. 2019 Mașini electrice

Volvo XC40 este primul model electric din istoria producătorului suedez şi totodată primul model al noii game de modele electrificate Recharge. XC40 Recharge are la baza platforma tehnică CMA a SUV-ului compact XC40 şi nu este numai modelul de debut al viitoarei game de modele electrice Volvo, ci şi primul care este dotat cu noul sistem de infotainment cu Google Android.

Pentru următorii cinci ani, Volvo intenţionează să lanseze în fiecare an un model electric, pentru ca până în 2025 jumătate din vânzările globale să fie reprezentate de modele electrice, restul fiind modele hibride. Noua linie de modele Recharge va acoperi întreaga gamă de modele încărcabile, asta însemnând atât modele electrice, cât şi plug-in cu încărcare la priză. Uşor neclar, dar ne vom obişnui, cu siguranţă.

Volvo XC40 Recharge oferă un sistem de tracţiune integrală virtual, cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală a acestora este de 408 CP, o valoare demnă de o sportivă pursânge. Cum e de aşteptat, performanţele sunt pe măsură: Volvo XC40 Recharge atinge 100 km/h cu plecare de pe loc în 4,9 secunde.

Bateriile Li-Ion au o capacitate de 75 kWh, ceea ce ar asigura o autonomie de 400 km în ciclul WLTP. 80% din capacitate va putea fi încărcată în 40 de minute, graţie sistemului de încărcare rapidă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide