Yo-Crossback EV este cea mai nouă maşină electrică a lui Vladimir Putin

Spun „cea mai nouă” fiindcă nu cred că ştie cineva la câte maşini are acces şeful de stat din Rusia. De fapt, nici nu mai contează. În schimb, contează că în fosta Uniune Sovietică se încearcă marea cu degetul în ceea ce priveşte propulsia eco pentru maşini.

Yo-Crossback EV este cea mai nouă maşină electrică a lui Vladimir Putin Yo-Crossback EV este cea mai nouă maşină electrică a lui Vladimir Putin

Nu, ceea ce vezi în poze nu e un BMW i3 care a trecut pe la un studio de tuning excentric, ci este cea mai nouă maşină electrică din Rusia.

Mai mult decât atât, exemplarul roşu i-ar fi fost făcut cadou lui Vladimir Putin, omul care se bate cu urşi şi călăreşte cai precum un gladiator.

În total, compania Yo-Auto (Yo? Serios? În fine…) a construit patru prototipuri ale modelului Yo-Crossback EV, fiecare cu panouri de caroserie din plastic şi cu un motor electric care produce 60 kW. Teoretic, autonomia maximă este de 190 km. Mai mult, din poze pare a fi o maşină destul de practică – cu un portbagaj în spate şi un altul (mai mic) în faţă.

Nu arată prea rău, nu?

Totodată, scaunele par a fi îmbrăcate în piele, iar cele două ecrane de pe consola centrală arată ca şi cum ar fi din 2014, şi nu din 1994. Sigur, s-ar putea să fi observat deja duzele de aerisire de Dacia Logan, dar totuşi – trebuie să tai costuri de undeva, nu?

Via Wroom, foto via Rusautomobile

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.