Zotye Cloud 100 porneşte războiul maşinilor electrice low-cost moderne

Ce spuneţi de o maşină electrică veritabilă, cu baterii litiu-ion, autonomie bună, spaţiu suficient pentru 5 persoane şi cu un preţ care l-ar face să crape de ciudă şi pe regele neîncoronat al maşinilor low-cost, celebrul Logan? Zotye Cloud 100 este incredibil de ieftină - dar numai dacă e cumpărată în China.

Zotye Cloud 100 porneşte războiul maşinilor electrice low-cost moderne Zotye Cloud 100 porneşte războiul maşinilor electrice low-cost moderne

La bază, Zotye Cloud 100 este un Suzuki Alto, o maşină de clasă mini, cu patru uşi, 5 locuri şi un portbagaj modic, bun pentru fâţâiala prin oraşele aglomerate. Chinezii au decis să înlocuiască motorul clasic pe benzină cu un sistem de propulsie 100% electrică.

E adevărat, vorbim de un motor electric de numai 18 kW (circa 25 CP), iar viteza maximă pe care o anunţă Zotye Cloud 100 pare de-a dreptul comică, fiind anunţată ca fiind 85 km/h. Însă autonomia maximă teoretică de 150 km contrabalansează din plin neajunsul performanţelor dinamice deplorabile.

Hei, Logan, stai bine cu inima? Să nu faci infarct când o să auzi ce preţ are această maşină Made in China, deşi e cu motor electric şi baterii litiu-ion (o tehnologie scumpă)

Cum rămâne cu subiectul arzător, preţul? Ei bine, înainte de aplicarea bonusurilor guvernamentale, Zotye Cloud 100 are un preţ de listă de 159.800 yuan, care echivalează cu mai mult de 20.000 de euro. Deci departe de sintagma low-cost. Însă, după scăderea bonusurilor pentru maşinile electrice vândute în China, preţul maşinii scade incredibil de mult.

Cât de puţin ajunge să coste Zotye Cloud 100, plus alte detalii despre cea mai ieftină maşină electrică a momentului, aflaţi din Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.