Renault Laguna 3 – UPDATE Galerie Foto-Video

Autor: promotor.ro 21 aug. 2007 Prezentări

La capitolul motorizări, noua Laguna stă foarte bine, în special raportată la concurenţă. În cazul propulsoarelor pe benzină, intrarea în gamă este asigurată de un nou motor de 2,0 litri, realizat în colaborare cu Nissan, ce dezvoltă 145 CP. Acesta asigură un cuplu crescut încă de la o turaţie mică şi oferă un confort acustic deosebit. Pentru cei care doresc un motor mai puternic, Renault oferă versiunea low-power a motorului de 2,0 litri turboalimentat, ce dezvoltă 170 CP, fiind conectat la o transmisie automată ProActive.

Gama de motoare diesel este una excelentă, cu puteri oferite în trepte de câte 20 de CP. Astfel, motorul de bază este un 1,5 dCi care dezvoltă 110 CP. Deşi poate părea mic la prima vedere, motorul asigură, printr-un cuplu semnificativ, prestanţe dinamice decente, combinate cu un consum de doar 5,1 la sută, un record pentru clasa din care face parte. Întreţinerea motorului este una redusă, cu schimbul uleiului la doar 30.000 km, iar emisiile de doar 136 g/km fac din noua Laguna o maşină foarte ecologică.

Al doilea motor diesel oferit este cel de 2,0 litri dCi, disponibil în trei versiuni de putere, de 130, 150 şi 175 CP, cu a doua variantă oferită şi cu transmisia automata Pro-Active. Propulsorul nu necesită schimbarea lanţului de distribuţie, confirmând costurile de întreţinere reduse, accentuate şi de un consum mediu de doar 6,0 litri la suta de kilometri, valabil pentru varianta de putere de 150 CP. Toate propulsoarele disponibile pe noua Laguna îndeplinesc normele de poluare Euro 5 şi beneficiază de un sistem de insonorizare de top.

Alte motorizări vor fi disponibile mai târziu în gamă, existând zvonuri despre apariţia a două motoare V6, atât diesel, cât şi benzină. În primul caz, cilindreea de 3,0 litri a motorului cu nume de cod V9X va permite două trepte de putere, de 220 şi 250 CP, iar pentru varianta pe benzină se aşteaptă o cilindree de 3,5 litri, posibil supraalimentată de două turbine, care va furniza o putere de peste 300 CP. În compania unui sistem de transmisie integrală, motorul va putea fi montat pe viitoarea Laguna Coupe.

Apărută pentru prima oară pe Scenic 2,0 dCi în septembrie 2006, noua transmisie Pro-Active este este fabricată de către cei de la Jatco în Japonia şi va avea un consum cu 14% mai mare decât o cutie de viteze manuală echivalentă. Denumită AJ0, cutia de viteze va fi montată pe motoare atât pe benzină, cât şi pe motorină, fiind pregătită să fie conectată la un sistem de transmisie intregrală şi să facă faţă cuplurilor mari. Şoferul poate selecta manual schimbarea vitezelor, permiţând adoptarea unui stil de condus variat. De altfel, în modul automat cutia ţine cont de acest aspect, dar şi de reacţiile şoferului sau tipul drumului parcurs, pentru a se adapta cerinţelor celui din spatele volanului. Din punct de vedere conceptual, noua cutie de viteze este una foarte modernă şi capabilă să facă faţă oricărei alte cutii automate cu convertizor de cuplu.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide