Chrysler Nassau Concept

Autor: Andrei Nan 08 ian. 2007 Concepte auto

Noul concept Chrysler Nassau prezentat la Salonul Auto de la Detroit este o continuare firească a noului trend adoptat de Chrysler, care a luat o altă turnantă odată cu lansarea modelului 300C.

 

Design-ul general al conceptului este evoluţia imaginii de marcă a firmei Chrysler, păstrându-se elemente definitorii îndeosebi în partea frontală. Grila radiatorului şi forma farurilor sunt cele mai grăitoare în acest sens. Chiar dacă inginerii americani au folosit tehnologia cu led-uri pentru blocurile optice, identitatea a rămas neatinsă, primind în schimb un aer futurist.

 

Portierele cu geamuri relativ mici dau un aer extravagant liniei laterale a maşinii. Per ansamblu, profilul lui Nassau pare a fi o contopire între partea laterală a unui BMW cu cea a unui Chrysler. Efectul este de mare spectacol, nemaiexistând pe piaţa auto un model asemănător. Creatorul acestui concept, Barrington, susţine că Nassau nu este inspirat de nici un model de pe piaţa auto şi nu este un răspuns la vreun concurent.

 

Spatele conceptului vine să întărească ideea de eleganţă şi sportivitate prin forma hayonului, dar şi a lămpilor de stop de dimensiuni mari. Sportivitatea este subliniată de forma trapezoidală a celor două ţevi de eşapanent. Pentru un efect vizual în ton cu restul elementelor, ţevile de eşapament par a face parte integreantă din spoiler.

 

Cu toate că Chrysler Nassau împarte platforma tehnică cu Chrysler 300C, ampatamentul fiind acelaşi la ambele modele (304 centimetri), conceptul pare a fi mai mic. Acest efect este dat de consolele foarte scurte, dorindu-se un aspect compact. Utilizarea acestei platforme a fost ideală pentru realizarea unui coupe cu patru uşi, care poate să ofere un spaţiu mai mult decât generos celor patru pasageri.

 

Interiorul oferă un aer luxuriant dat de folosirea din abundenţă a pielii şi a cromului. Elementele de indentitate Chrysler sunt şi aici prezente prin intermediul ceasurilor de bord rotunde. În partea centrală a bordului este amplasat un imens panou de comandă, de unde sunt vizualizate funcţiile automobilului. Controlul acestora se face printr-o interfaţă specială denumită „interfaţă personală”, accesul fiind realizat printr-un joystick montat pe consola centrală.

 

Selectarea modului de lucru a cutiei de viteze automate se face prin intermediul unui alt panou, montat foarte aprope de volan, eliminându-se binecunoscuta manetă a cutiei de viteze.

 

Combinând rafinamentul, utilul şi frumosul, Chrysler Nassau deschide noi orizonturi ale viitoarelor modele în materie de stil. Cu siguranţă elementele prezentate cu ocazia acestui concept se vor regăsi la modelele Chrysler ce urmează a fi dezvăluite

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide