Holden Coupe 60 Concept

Autor: Oraan Mărculescu 02 mart. 2008 Concepte auto

Conceptul Hoden Coupe 60 Concept celebrează 60 de ani de existenţă a firmei GM Holden, fiind bazat pe modelul VE Commodore Sedan.

Holden Coupe 60 ConceptAbordând un stil clasic, conceptul reuşeşte, totuşi, să fie deosebit de agresiv, în primul rând datorită lăţirii caroseriei. Jantele de 21" încap la limită sub pasajele proeminente, iar garda la sol este foarte joasă. Caracterul stilat este pus în evidenţă de lipsa unu eleron dizgraţios, de efectul de portanţă ocupându-se imensul difuzor din spoilerul spate. Per total, designul maşinii este foarte curat şi este pus în evidenţă de vopseaua specială "Diamond Silver".

Holden Coupe 60 ConceptMotorizarea este asigurată de un V8 de 6,0 litri, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, care transmite puterea roţilor din spate – cu alte cuvinte, o configuraţie dedicată circuitelor. Deşi puterea nu a fost comunicată, prietenii naturii nu trebuie să se sperie, deoarece motorul este de tip flexfuel, funcţionând cu etanol E85.

Holden Coupe 60 ConceptLa interior, scaunuele din fibră de carbon au centuri în patru puncte, iar volanul teşit aminteşe imediat de atmosfera competiţională, la fel ca schimbătorul de viteze sau pedalierul perforat. În ce priveşte consola centrală, aceasta pare pur şi simplu preluată de pe sedanul familist, însă ceasurile de bord au fost înlocuite cu un display tip racing, cu afişaj digital.

Holden Coupe 60 ConceptScaunele din spate au, de asemenea, o configuraţie racing, în timp ce portbagajul este mai mult decât suficient pentru pasagerii sportivi ai acestui concept.

Oficialii nu exclud, în viitor, un model de serie bazat pe acest concept, care, în principal, doreşte să reflecte viitoarele linii de design pe care Holden le va impune pe modelele sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide