1929 Ford Model A cu motor Cosworth

Autor: Cosmin Iordache 29 ian. 2008 Tuning auto

Mecanicii de la MAT, cunoscuţi pentru construirea modelului Bentley Continental GT care a doborât recordul de viteză pe gheaţă, au extras potentul propulsor de pe un Ford Escort BDA Cosworth, model legendar în lumea raliurilor, şi l-au implantat  pe şasiul restaurat şi  ranforsat al coupeului de epocă. Rezultatul : un "bătrânel" capabil să sprinteze până la 100 de kilometri în puţin peste 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de aproape 200 de kilometri.

Pentru a face faţă noii inimi, modelul clasic a beneficiat de o amplă consolidare a încheieturilor "reumatice " fiind practic reconstruit de la zero şi beneficiind chiar de un foarte actual actual computer de bord şi centuri de siguranţă sport. 

Modelul original avea un motor de 3.3 litri,  o cutie de viteze cu doar trei trepte şi atingea o viteză maximă de 104 km/h. Oprirea se realiza cu ajutorul frânelor pe tambur, discurile fiind doar o  himeră a viitorului pentru acele vremuri. Consumul declarat al lui Ford A era de 12 litri la suta de kilometri şi costa 385 de dolari. Între anii 1927 şi 1931 s-au fabricat peste 4, 5 milioane de exemplare ale acestui model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide