Dodge Challenger Vapor – Airforce Supercar

Autor: Dan Vache 03 iun. 2009 Tuning auto

Interior pentru doi piloti... de avionAveau nevoie Forţele Aeriene ale Americii de această creaţie pe patru roţi? Nu neapărat, dar, sincer, pe noi nu ne deranjează că există aşa ceva în lumea auto – deşi ne-am fi aşteptat ca Dodge Challenger Vapor să fie un personaj în vreun film gen Mad Max…

Maşina este rezultatul programului Airforce Supercar, care are rolul de a spori atractivitatea imaginii Forţelor Aeriene USA în ochii… tinerilor. Tineri pe care armata speră să îi recruteze mult mai uşor astfel. Dar oare acest monstruleţ are cu ce să îi atragă?

Echipata cu rachete si NOSDe modificarea maşinii s-a ocupat specialistul californian Galpin Auto Sports (responsabil şi pentru noul "Kitt" din serialul "Knight Rider"). Challenger-ul a căpătat un exterior foarte agresiv, amintind prin aspectul exteriorului din fibră de carbon de un avion de vânătoare, iar vopseaua este anti-radr. Roţile dintr-o bucată au un design special, pentru o rulare foarte silenţioasă, fiind garnisite, de asemenea, cu fibră de carbon.

Specialiştii mai au la dispoziţie senzori de proximitate pentru toate direcţiile, iar pe acoperiş se găseşte o cameră care se roteşte la 360 de grade, având o rază de acţiune de circa 300 de metri.

Prin uşile tip fluture se intră într-un interior specific unui avion de vânătoare. Ceea ce înseamnă că din cockpit a dispărut volanul şi orice urmă de bord cu care suntem obişnuiţi de la maşini. În schimb, avem parte de două manşe, de ecrane pentru vizualizare în infraroşu şi butoane ca într-un avion de vânătoare. Nu lipsesc două căşti de pilot…

Dodge Challenger Vapor are rolul de a ajuta armata sa recruteze tinerii

Dodge Challenger Vapor nu este singura maşină construită de Galpin Auto Sports pentru US Airforce – maşina mai are un frate, Ford Mustang X-1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide