Maşini de familie cu 7 locuri: merită două locuri suplimentare?

Fie că aveţi o familie numeroasă ori că apar multe ocazii când vreţi să mergeţi mai mult de cinci persoane într-o maşină, constructorii au soluţia: maşinile cu 7 locuri. Să vedem cât de utile sunt acestea şi ce astfel de modele putem cumpăra în România.

Maşini de familie cu 7 locuri: merită două locuri suplimentare? Maşini de familie cu 7 locuri: merită două locuri suplimentare?

Am vrut să vedem ce maşini de pe piaţa noastră oferă 7 locuri, dar pot fi utilizate, în acelaşi timp, şi ca maşini de zi cu zi, fără eforturile pe care le presupun "dubele" de genul lui Volkswagen Transporter, Opel Vivaro sau Renault Trafic.

Pentru că vorbim, în principal, de maşini pentru familişti, deci bugetul contează foarte mult, am impus şi o limită a preţului, de 30.000 euro - peste această limită, în România înseamnă că ai venituri care îţi permit să ai a doua sau a treia maşină în familie, deci ne depărtăm de esenţa problemei.

În mod normal, dacă spunem "maşină de familie cu 7 locuri", ne gândim la monovolume mari, cel mai cunoscut exponent fiind Renault Espace. Însă, în ultimii ani, producătorii au reuşit să găsească soluţii pentru a introduce încă 2 locuri suplimentare şi în alte categorii de maşini, mai mici şi mai ieftine.

Nu mică ne-a fost surpriza să constatăm că, pe piaţa de la noi, putem alege din aproape 30 de modele cu 7 locuri, cu preţ de până la 30.000 euro, din care aproape jumătate sunt SUV-uri sau crossover!

Am încercat să ne dăm seama ce înseamnă cele 2 locuri suplimentare, cât de confortabile sunt ele sau cum afectează spaţiul pentru bagaje în cazul câtorva modele, care reprezintă fiecare câte un segment.

Concluziile noastre - în episoadele următoare.

 • Dosar & Analize
  Maşini cu 7 locuri: monovolume compacte

  Monovolumele compacte au avantajul de a oferi spaţiu mult într-un pachet cu un gabarit convenabil pentru utilizarea cotidiană. Dar este suficient pentru 2 locuri suplimentare? [...]

 • Dosar & Analize
  Maşini cu 7 locuri: utilitare familiale

  Cine vrea o maşină de familie cât mai ieftină, se poate oriente către "dubele" familiste - de fapt, utilitare transformate în autoturisme. Noul Fiat Doblo, de exemplu, oferă opţional încă două locuri în portbagaj. [...]

 • Dosar & Analize
  Maşini cu 7 locuri: SUV-uri şi crossovere compacte

  Nissan Qashqai reprezintă un caz interesant de crossover compact, care oferă şi o versiune ceva mai încăpătoare. Botezată Qashqai+2, aceasta oferă două locuri suplimentare. Să vedem cât de bune sunt acestea. [...]

 • Dosar & Analize
  Maşini cu 7 locuri: SUV-uri medii

  SUV-urile medii oferă suficient spaţiu pentru adaptarea a două locuri suplimentare în portbagaj. Ce înseamnă "suficient", ne demonstrează Chevrolet Captiva. [...]

 • Dosar & Analize
  Maşini cu 7 locuri: SUV-uri mari

  SUV-urile de categorie mare sunt perfecte pentru a oferi 7 locuri şi un spaţiu interior de invidiat. Dar sunt şi foarte scumpe. Hyundai Veracruz este un exemplu la limită, care se încadrează în marja de eroare de 10% faţă de bariera de 30.000… [...]

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.