ACCIDENT fatal. Tu ştii cum să depăşeşti? VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 28 nov. 2012 Accidente
ACCIDENT fatal. Tu ştii cum să depăşeşti? VIDEO

Depăşirea incorectă este una dintre cauzele principale ale accidentelor grave de pe şosele – cele soldate cu morţi şi răniţi grav. Cauzele sunt multiple – de la starea proastă a drumurilor, care te obligă să depăşeşti de repetate ori pentru a ajunge la timp la destinaţie, până la ignorarea faptului că asfaltul este ud sau acoperit cu mâzgă. Totuşi, factorul uman este cel care duce la accidente, oricâte scuze am încerca să găsim.

În cele de mai jos, decizia fatală este simplă – omul pur şi simplu nu a ştiut când să se oprească şi şi-a supraapreciat maşina. Cel care filmează depăşeşte şi el mai multe maşini, dar este ajutat de motor, apoi se repliază din timp. Este un exemplu – la limită – de „aşa da” (ţineţi cont că şoferul vede mai multe decât arată camera video şi că îşi cunoaşte puterea maşinii).

Dar tânărul de 29 de ani care iniţiază depăşirea în faţa lui consideră că trebuie să depăşească la nesfârşit – poate conta pe faptul că Kamazul din faţa lui se va da la o parte… Remarcaţi cât de târziu calcă frâna, precum şi faptul că pur şi simplu nu iniţiază manevra de repliere! Cert e că, deşi maşina nu îl ajută, el consideră că trebuie să rămână pe contrasens şi să forţeze ceilalţi participanţi la trafic să îi facă loc. Lucru care nu s-a întâmplat. Rezultatul: şoferul îşi pierde viaţa. Din fericire, şoferul Kamazului nu a păţit prea mare lucru şi nu a trebuit să plătească şi el scump imprudenţa vinovatului.

Întrebare – voi cum depăşiţi? Vi se pare normal să „înşiraţi” mai multe maşini pe drum, forţând depăşirea până când distanţa faţă de cel din faţă ajunge la limită? Vi se pare normal ca cei din faţă să se dea la o parte, doar ca să treceţi voi? Folosiţi întreaga forţă a motorului când iniţiaţi depăşirea, sau mângâiaţi doar acceleraţia, lungind astfel depăşirea? Dacă faceţi astfel de lucruri, priviţi încă o dată la deznodământul acestei depăşiri şi învăţaţi din ea!

Vă invităm la dezbatere: Care ar fi TREI REGULI DE BAZĂ pentru o depăşire în siguranţă?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide